Η Καμεράτα μεταφέρει στο Ηρώδειο τη ζοφερή ατμόσφαιρα του δημοφιλούς Sweeney Todd [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η Καμεράτα μεταφέρει στο Ηρώδειο τη ζοφερή ατμόσφαιρα του δημοφιλούς Sweeney Todd [εικόνες & βίντεο]

φωτογραφίες: Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής/ Armonia Atenea
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Καμεράτα ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διασκευάζει το δημοφιλές μιούζικαλ «Sweeney Todd - ο δαιμόνιος κουρέας της Φλητ στρητ» στο Ηρώδειο. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουλίου.

Αυτό είναι το τρίτο ετήσιο ραντεβού της με το μιούζικαλ και η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής με τον Γιώργο Πέτρου επιθυμούν να εκπλήξουν για ακόμα μια φορά το αθηναϊκό κοινό, παρουσιάζοντας ένα έργο που οι κριτικοί χαρακτήρισαν ως το σπουδαιότερο καλλιτεχνικό επίτευγμα του Μπροντγουέι.
Τo μουσικό θρίλερ Sweeney Todd, σε μουσική και στίχους του μεγαλύτερου ζωντανού θρύλου του αμερικανικού μουσικού θεάτρου, Στήβεν Σοντχάημ και κείμενο του Χιου Γουήλερ, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1979, σαρώνοντας τα βραβεία Τόνυ.

Η Καμεράτα μεταφέρει στο Ηρώδειο τη ζοφερή ατμόσφαιρα του δημοφιλούς Sweeney Todd [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Το Sweeney Todd ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, με 26μελή θίασο από δημοφιλείς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές, καθώς και ένα 35μελές συμφωνικό σύνολο.

Η Καμεράτα μεταφέρει στο Ηρώδειο τη ζοφερή ατμόσφαιρα του δημοφιλούς Sweeney Todd [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Η δράση τοποθετείται στο ζοφερό, βικτωριανό Λονδίνο του 19ου αιώνα. Εκεί διαδραματίζεται μια τραγική ιστορία με ισχυρές δόσεις μαύρου χιούμορ, που αποτελεί μια παραβολή γύρω από τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνίας.

Η Καμεράτα μεταφέρει στο Ηρώδειο τη ζοφερή ατμόσφαιρα του δημοφιλούς Sweeney Todd [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Επι σκηνής δημοφιλείς ταλαντούχοι καλλιτέχνες: Χάρης Ανδριανός (Σουήνη Τοντ), Νάντια Κοντογεώργη (κυρία Λάβετ), Άρης Πλασκασοβίτης (Τομπίας), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Τζοάννα), Χριστόφορος Σταμπόγλης (δικαστής Τέρπιν), Γιάννης Καλύβας (Άντονυ), Γιάννης Χριστόπουλος (Αντόλφο Πιρέλλι), Άννα Κουτσαφτίκη (Ζητιάνα), Χρήστος Κεχρής (επίτροπος Μπάμφορντ).

Συμμετέχουν: Λητώ Μεσσήνη, Χριστίνα Μιχαλάκη, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Μαρία Μουρκούση, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Αθηνά Καστρινάκη, Βαγγέλης Αγγελάκης, Σταύρος Ζουλιάτης, Χρήστος Χριστοδούλου, Γιάννης Μανιατόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης, Νικόλας Μπογιατζής, Σωτήρης Τριάντης, Αντώνης Δήμου, Άγγελος Χονδρογιάννης

Η Καμεράτα μεταφέρει στο Ηρώδειο τη ζοφερή ατμόσφαιρα του δημοφιλούς Sweeney Todd [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Μουσική διεύθυνση - Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου

Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Κινησιολογία - Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Μετάφραση: Γιώργος Πέτρου
Μουσική προετοιμασία - Διδασκαλία: Δημήτρης Γιάκας


Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 29 Ιουλίου, 21:00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καμεράτα ηρώδειο Sweeney Todd
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ