Ισραήλ: Επτά συλλήψεις για σκάνδαλο διαφθοράς με γερμανικά υποβρύχια - iefimerida.gr

Ισραήλ: Επτά συλλήψεις για σκάνδαλο διαφθοράς με γερμανικά υποβρύχια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα για το σκάνδαλο διαφθοράς αναφορικά με την προμήθεια υποβρυχίων από τη Γερμανία, το οποίο φέρεται να αγγίζει και πρόσωπα του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Μετά την χθεσινή προσαγωγή για ανάκριση έξι υπόπτων για δωροδοκία, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή στην υπόθεση της προμήθειας υποβρυχίων κλάσης Dolphin από τη γερμανική ThyssenKrupp, το πρωί συνελήφθη κι ένας υποστράτηγος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Τρεις από τους συλληφθέντες τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμο, ενώ προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις: ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής του Ισραηλινού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Αβριέλ Μπαρ Γιόσεφ, ο εκπρόσωπος της ThyssenKrupp στο Ισραήλ Μικι Γκάνορ και ο Ρόνεν Σεμέρ, δικηγόρος του Γκάνορ.

Τοπικά ΜΜΕ υπαινίχθηκαν πιθανή σύγκρουση συμφερόντων στο ρόλο που έπαιξε στο κλείσιμο της συμφωνίας για την προμήθεια των υποβρυχίων ο Ντέιβιντ Σίμρον, συγγενής του πρωθυπουργού και δικηγόρος της οικογένειας Νετανιάχου, ο οποίος εκπροσωπεί επίσης την ThyssenKrupp στο Ισραήλ.

Ισραήλ: Επτά συλλήψεις για σκάνδαλο διαφθοράς με γερμανικά υποβρύχια | iefimerida.gr 0
Ισραήλ: Επτά συλλήψεις για σκάνδαλο διαφθοράς με γερμανικά υποβρύχια | iefimerida.gr 1

Το Φεβρουάριο το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι διέταξε έρευνα για την υπόθεση, υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είναι ύποπτος.

Ο Νετανιάχου βρίσκεται πάντως στο επίκεντρο έρευνας για μια άλλη υπόθεση διαφθοράς, που αφορά στην αποδοχή δώρων από τον Ισραηλινό επιχειρηματία και παραγωγό του Χόλιγουντ, Άρνον Μιλτσαν. Ενώ ερευνάται και για το κατά πόσον επεδίωξε μια μυστική συμφωνία με τον Αμνον Μόουζες, εκδότη της ευρείας κυκλοφορίας ισραηλινής εφημερίδας Yediot Ahronot.

Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις αιτιάσεις υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στο στόχαστρο εκστρατείας δυσφήμησής του από πολιτικούς αντιπάλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ