Στις 20 Ιουλίου η απόφαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα -Χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του χρέους - iefimerida.gr

Στις 20 Ιουλίου η απόφαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα -Χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του χρέους

Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 20 Ιουλίου πρόκειται να αποφασιστεί η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να περιέχεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του χρέους.

Ειδικότερα, για τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες του Αnt1 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η έκθεση που συντάχθηκε από την ομάδα υπό την Βελκουλέσκου έχει ήδη διανεμηθεί στους 24 εκτελεστικούς διευθυντές χωρίς να διαφέρει από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Τέλος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το καταστατικό του Ταμείου, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου αρχικά να μελετήσουν την έκθεση και στη συνέχεια να επισυνάψουν τις παρατηρήσεις τους.

Στις 20 Ιουλίου θα πρέπει να αποφασιστεί «επί της αρχής» η νέα δανειακή συμφωνία διάρκειας περίπου 13 μηνών του Ταμείου με την Ελλάδα, στην οποία θα περιλαμβάνεται χρηματοδότηση ύψους μέχρι 2 δις. ευρώ μόνο όμως με την προϋπόθεση να υιοθετηθεί από τους Ευρωπαίους όσα ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το ελληνικό χρέος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ