Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ έδιωξαν άστεγους από το Πνευματικό Κέντρο

Κατάληψη του κλειστού καφενείου πίσω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, από αστέγους, έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ στο σημείο κατέφτασαν και διμοιρίες των ΜΑΤ.
Μετά την ανακοίνωση της κατάληψης του καφενείου μέσω Διαδικτύου, στο σημείο κατέφτασαν και κάποιοι πολίτες για να ενισχύσουν τους άστεγους, αλλά και τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, που απέκλεισαν την είσοδο του Καφενείου που βρίσκεται στην Σόλωνος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ζήτησε να εκκενωθεί το κτίριο από τους άστεγους.

Mετά από επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων το πνευματικό κέντρο εκκενώθηκε και οι άστεγοι μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων, έξω από το οποίο έχει συγκεντρωθεί πλήθος που διαμαρτύρεται για τις προσαγωγές των 15 περίπου ατόμων.

Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων

Για «ασκήσεις φθηνού λαϊκίστικου εντυπωσιασμού και πολιτικού καιροσκοπισμού» κατηγορεί τα μέλη του Συντονιστικού Αστέγων ο δήμος Αθηναίων.
«Μόλις είχαμε επιστρέψει από το Ρουφ, όπου είχαμε πάει για να δούμε το χώρο που έχει διαμορφωθεί για τους αστέγους και είδαμε ανθρώπους με βαριοπούλες να σπάνε την εξώπορτα του καφενείου» σημείωσε στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων Κώστας Αλεξάκος, που διαπραγματεύθηκε με τους καταληψίες εκ μέρους του δήμου.
Ο κ. Αλεξάκος πρότεινε στους διαμαρτυρόμενους να διατεθεί πούλμαν του δήμου το οποίο να κάνει δύο φορές την ημέρα διαδρομές για το Ρουφ. «Προσφέρθηκα να συζητήσω και για άλλα κτίρια. Τους εξήγησα ότι ο δήμος έχει εγκρίνει πρόγραμμα για διαμόρφωση κτιρίου στη Βαρβάκειο Αγορά με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Αλλά από τον συγκεκριμένο χώρο έπρεπε να βγουν. Ο χώρος έχει σφραγισθεί από δικαστικό επιμελητή, διότι ο μισθωτής χρωστά 300.000 ευρώ ενοίκια στο δήμο. Δεν ξέρω πως τον είχαν αφήσει τόσα χρόνια χωρίς να πληρώνει, αλλά αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε στάδιο δημοπράτησης και έχει τα πράγματα της επιχείρησής του μέσα», είπε.

«Έχουμε τέσσερις χώρους για τους αστέγους: στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ, στη Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 στην Κυψέλη, στη Λέσχη Φιλίας στην οδό Αγ. Μελετίου και τον Πολιτιστικό Χώρο 4ης Δημοτικής Κοινότητας. Οι χώροι αυτοί δεν έχουν γεμίσει. Τους εξήγησα ότι, όταν γεμίζουν οι χώροι αυτοί, θα δημιουργήσουμε και νέους χώρους. Ο δήμος έχει κάνει φοβερή κινητοποίηση φέτος, σε συνεργασία με οργανώσεις και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων» ανέφερε ο κ.Αλεξάκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ