Η Γαλλία σκέπτεται να κλείσει 17 από τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες - iefimerida.gr

Η Γαλλία σκέπτεται να κλείσει 17 από τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ πιθανό είναι το σενάριο η Γαλλία να κλείσει έως και 17 από τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Νικολά Ιλό.

Το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία παράγεται σήμερα από πυρηνικά εργοστάσια. Ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2015, επί προεδρίας του Φρανσουά Ολάντ, προβλέπει να μειωθεί το ποσοστό αυτό στο 50% μέχρι το 2025.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα κλείσουμε ορισμένους αντιδραστήρες (...) ίσως μέχρι και 17 αντιδραστήρες, αυτό θα το δούμε» είπε ο Ιλό μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Την περασμένη Πέμπτη ο Ιλό παρουσίασε ένα «σχέδιο για το κλίμα» που όμως δεν περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα καταφέρει να περιορίσει τη συμμετοχή των πυρηνικών αντιδραστήρων στην παραγωγή ενέργειας.

Πολλοί ειδικοί εξάλλου θεωρούν ότι είναι δύσκολο να μειωθεί από το 75% στο 50% μέχρι την ημερομηνία που έχει τεθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία πυρηνικοί αντιδραστήρες Ιλό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ