Πυρά του Ρώσου υπουργού Ενέργειας κατά Κομισιόν: Σαμποτάρει τον αγωγό Nord Stream-2 - iefimerida.gr

Πυρά του Ρώσου υπουργού Ενέργειας κατά Κομισιόν: Σαμποτάρει τον αγωγό Nord Stream-2

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά κατά της Κομισιόν για το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάτνρ Νόβακ, χαρακτηρίζοντας τη στάση της ως «ανοιχτό σαμποτάζ.»

Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ χαρακτήρισε «ανοιχτό σαμποτάζ» τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream -2, επειδή ως θεσμικό όργανο εκτελεστικής εξουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρεμβαίνει στις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

«Βλέπουμε ένα ανοιχτό σαμποτάζ σε σχέση με τις τεκμηριωμένες από οικονομικής απόψεως και ελκυστικές για τους καταναλωτές μελέτες των έργων υποδομής , όπως είναι ο Nord Stream-2. Μία παρέμβαση στις εμπορικές σχέσεις των εταιρειών», δήλωσε ο Αλεξάντρ Νόβακ, στους δημοσιογράφους.

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο, το οποίο θα ενέκρινε τις συνομιλίες που θα γίνονταν με αντικείμενο την κατασκευή του αγωγού. Σύμφωνα με ένα από τα σημεία του σχεδίου αυτού στην κατασκευή του αγωγού θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και άλλες ρωσικές εταιρείες εκτός της Gazprom.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ