Φιλελεύθεροι: Πιθανότερος είναι ένας νέος μεγάλος συνασπισμός του κόμματος της Μέρκελ με το SPD - iefimerida.gr

Φιλελεύθεροι: Πιθανότερος είναι ένας νέος μεγάλος συνασπισμός του κόμματος της Μέρκελ με το SPD

AP Photo/Martin Meissner
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«H πιθανότερη μετεκλογική κυβερνητική εκδοχή είναι ο επόμενος μεγάλος συνασπισμός» μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), είπε ο επικεφαλής των Γερμανών Φιλελευθέρων σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Νeue Zuericher Zeitung.

«Για εμάς, όπως έχουν τα πράγματα, η πιθανότερη συνεργασία θα ήταν με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU), διότι έχουμε τα περισσότερα προγραμματικά κοινά σημεία», πρόσθεσε ο κ. Λίντνερ.

Ο ηγέτης των Γερμανών Φιλελευθέρων δεν απέκλεισε μεν τη μετεκλογική συνεργασία με το SPD, τόνισε όμως ότι λυπάται «που οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν απομακρυνθεί πολύ από την πολιτική του Γκέρχαρντ Σρέντερ, με αποτέλεσμα τα κοινά με το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) να έχουν περιορισθεί».

Στην συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ζυρίχης ο κ. Λίντνερ επέκρινε και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), αφού, όπως είπε, το προεκλογικό προγράμμά του μπορεί «πραγματικά να το συνοψίσει κανείς σε δύο λέξεις: συνεχίζουμε έτσι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ