Μοσούλη: Αγόρι κρυβόταν επί 20 μέρες τραυματισμένο σε υπόγειο, μέχρι να τελειώσει η μάχη [βίντεο] - iefimerida.gr

Μοσούλη: Αγόρι κρυβόταν επί 20 μέρες τραυματισμένο σε υπόγειο, μέχρι να τελειώσει η μάχη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν το τελευταίο διάστημα τα παιδιά της Μοσούλης αποτυπώνεται σε ένα βίντεο λίγο μετά την ανακατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε αυτό ένα νεαρό αγόρι φανερά υποσιτισμένο και με επιδέσμους στο σώμα καταφέρνει να ψελλίσει μόλις δύο κουβέντες για την κατάστασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες κρυβόταν σε ένα υπόγειο επί 20 ολόκληρες μέρες και αφού είχε τραυματιστεί. «Πονάει πολύ. Δεν μπορώ να κινηθώ» είναι το μόνο που καταφέρνει να πει τη στιγμή που ένας άντρας δίπλα του, κουβαλώντας ένα μικρότερο παιδί, εξηγεί ότι ήταν τραυματισμένο επί 20 μέρες.

'victory' in #Mosul has come at a great cost, civilians fighting for their lives: boy who hid in the basement for 20 days, though injured pic.twitter.com/uyRvtFWLAb

Το Ιράκ κήρυξε σήμερα τη "νίκη" στη Μοσούλη ενάντια στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο τέλος μιας μάχης που διήρκησε σχεδόν εννέα μήνες.

Η ανακατάληψη της δεύτερης πόλης του Ιράκ, που είχε γίνει το μεγαλύτερο προπύργιο του ΙΚ, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Βαγδάτης έναντι του ΙΚ από τότε που η εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση κατέλαβε το 2014 τεράστιες εκτάσεις του ιρακινού εδάφους.

Η μάχη για τον Μοσούλη, μακράν η μεγαλύτερη πόλη που έπεσε υπό τον έλεγχο των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, μετέτρεψε σε ερείπια μεγάλες περιοχές, σκότωσε χιλιάδες πολίτες και εκτόπισε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοσούλη ανακατάληψη αγόρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ