NYT: Ο γιος και ο γαμπρός του Τραμπ συναντήθηκαν προεκλογικά με Ρωσίδα δικηγόρο που συνδέεται με το Κρεμλίνο

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ και ο γαμπρός του συναντήθηκαν με Ρωσίδα δικηγόρο που συνδέεται με το Κρεμλίνο, λίγο αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ των New York Times, σύμφωνα με το οποίο η συνάντηση έγινε στον Trump Tower, στο Μανχάταν στις 9 Ιουνίου 2016. Ηταν η πρώτη επιβεβαιωμένη ιδιωτική συνάντηση ανάμεσα σε μέλη του στενού κύκλου του Αμερικανού προέδρου και πολίτη της Ρωσίας, αναφέρει η εφημερίδα, που επικαλείται απόρρητα κυβερνητικά αρχεία και συνεντεύξεις με ανθρώπους που έχουν γνώση αυτών των εγγράφων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ επιβεβαίωσε αυτή τη συνάντηση με δήλωσή του, περιγράφοντάς την ως σύντομη «εισαγωγική συνάντηση» που επικεντρώθηκε κυρίως σε πρόγραμμα υιοθεσίας παιδιών από τη Ρωσία από Αμερικανούς. Επίσης ανέφερε ότι ζήτησε από τον Τζάρεντ Κούσνερ- σύζυγο της αδελφής του- όπως και στον τότε μάνατζερ της προεκλογικής καμπάνιας του προέδρου, Πολ Μάναφορτ, να μετάσχουν στη συνάντηση. Δικηγόρος του Κούσνερ υποστήριξε ότι εκείνος μετείχε για λίγο σε αυτή.

Επιτροπές του κογκρέσου και ειδικός ομοσπονδιακός σύμβουλος ερευνούν τις επαφές ανάμεσα στην καμπάνια Τραμπ και Ρώσους, ως μέρος μίας μεγαλύτερης υπόθεσης για τη φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Θέμα της συνάντησης δεν ήταν η καμπάνια και δεν υπήρξε συνέχεια. Μου ζητήθηκε να μετάσχω στη συνάντηση από έναν γνωστό, αλλά δεν με είχε ενημερώσει για το όνομα του προσώπου που θα συναντούσα», ανέφερε ακόμη στη δήλωσή του ο γιος του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσίδα δικηγόρος που μετείχε στη συνάντηση ήταν η Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, που είναι γνωστή για τη δράση της ενάντια σε αμερικανικό νόμο που βάζει σε μαύρη λίστα τους Ρώσους για τους οποίους υπάρχει υποψία καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόκειται για νόμο που είχε εξαγριώσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σε αντίποινα έβαλε τέλος στις υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία από Αμερικανούς, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζαρεντ κουσνερ Ντόναλντ Τραμπ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ