Στοιχεία σοκ: Στο 30% η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Στοιχεία σοκ: Στο 30% η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα

Στο 30% η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η εισφοροδιαφυγή στη χώρα, αφού μία στις δύο επιχειρήσεις απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό ενώ το συνολικό ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας αγγίζει το 30%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Συνολικά διαπιστώθηκε η απασχόληση 20.567 ανασφάλιστων σε σύνολο 68.345 απασχολουμένων, καταλογίσθηκαν 9.216 παραβάσεις σε ισάριθμες επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 11.632.000 ευρώ. Από το σύνολο των ανασφάλιστων εργαζομένων το 40% είναι αλλοδαποί που διαφεύγουν οποιασδήποτε επίσημης καταγραφής.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ ΙΚΑ προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας. Ανάμεσα στις προτάσεις αυτές είναι η δημιουργία κλιμακίων, στα οποία θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής όλοι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, και οι έλεγχοι σε 24ωρη βάση, η διασύνδεση του συστήματος πληροφορικής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με το σύστημα "TAXIS", μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και πάγιο σύστημα ρύθμισης οφειλών. Ακόμη να δημιουργηθεί "Τειρεσίας" για όσους δεν καταβάλουν εισφορές, να επανεξετασθούν οι διατάξεις για χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας και να εισαχθεί νομοθετική ρύθμιση, που να προβλέπει την αναστολή ή το κλείσιμο επιχειρήσεων που δεν είναι συνεπείς στην καταβολή των εισφορών ή δεν τακτοποιούν τις οφειλές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ