Ο σύζυγος Μέρκελ με τις πρώτες κυρίες των G20 -Η «δαιμόνια» ιδέα για την ξενάγησή τους - iefimerida.gr

Ο σύζυγος Μέρκελ με τις πρώτες κυρίες των G20 -Η «δαιμόνια» ιδέα για την ξενάγησή τους

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ οι ηγέτες των G20 έχουν προγραμματισμένες συσκέψεις επί συσκέψεων για να επιλύσουν τα θέματα που ταλανίζουν τον πλανήτη, οι σύζυγοι των ηγετών πρέπει κάπως να βρουν να περάσουν την ώρα τους.

Ο... οικοδεσπότης της Συνόδου των G20, ο σύζυγος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Χοακίμ Σάουερ, καθηγητής ο ίδιος φυσικής και θεωρητικής χημείας, είναι υπεύθυνος -όπως προστάζει το εθιμοτυπικό- για την ψυχαγωγία και ξενάγηση των συζύγων των ηγετών.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η ιδέα του γαι το αυριανό πρόγραμμα έχει και μία ένδειξη «μπηχτής» για τον Αμερικανό Πρόεδρο. Ο λόγος είναι ότι ο Σάουερ μαζί με την σύζυγο και κόρη Τραμπ αλλά και με τις υπόλοιπες Πρώτες Κυρίες έχει προγραμματίσει να επισκεφθούν το Σάββατο το Γερμανικό Κέντρο Πληροφορικής για το Κλίμα.

Αυτοί που γνωρίζουν λένε ότι πίσω από αυτή την φαεινή ιδέα κρύβεται η «δαιμόνια» Μέρκελ σε μία προσπάθεια να ασκήσει επιρροή μέσω της Ιβάνκα και της Μελάνια στον Ντόναλντ Τραμπ, ιδιαίτερα μετά την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Το Γερμανικό Κέντρο Πληροφόρησης για το Κλίμα χρησιμοποιεί υπερυπολογιστές για να μοντελοποιήσει τις κλιματικές αλλαγές και να καταγράψει τα αποτελέσματά σε περιοχές σε όλο τον κόσμο. Το κέντρο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κτίριο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής των G20 και λειτουργεί από το 1987.

Το συγκεκριμένο κέντρο δε, ασχολείται με την πληροφορική, τη διαχείριση δεδομένων και άλλα «εργαλεία» με έμφαση στην παροχή «εξαιρετικής ερευνητικής υποδομής για προσομοιώσεις με βάση το μοντέλο της παγκόσμιας αλλαγής του κλίματος και των περιφερειακών επιπτώσεων της».

Αν και άγνωστες παραμένουν... αι βουλαί της Μελάνια για την κλιματική αλλαγή, η Ιβάνκα έχει υπονοήσει στο παρελθόν ότι το κλίμα είναι ένα ζήτημα που την αφορά ιδιαίτερα και θέλει να στηρίξει. Ωστόσο, η επιρροή της στις προεδρικές αποφάσεις του πατέρα της αμφισβητούνται αφού εκέινος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη διεθνή συμφωνία για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σάουερ Μρκελ G20 μελανιά Ιβάνκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ