Ο Καστανίδης κόντρα στον Βενιζέλο; - iefimerida.gr

Ο Καστανίδης κόντρα στον Βενιζέλο;

Ο Καστανίδης κόντρα στο Βενιζέλο;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση περνά το «μπλοκ» των παπανδρεϊκών στο ΠΑΣΟΚ μετά την συμπόρευση Βενιζέλου-Λοβέρδου.

Όπως αποκάλυψε χθες το iefimerida.gr οι κύριοι εκφραστές του ρεύματος αυτού, οι Χάρης Καστανίδης, Χρήστος Παπουτσής και Λούκα Κατσέλη είχαν συναντήσεις και διαρκείς διαβουλεύσεις με πολλά ακόμη στελέχη που κινούνται στον ίδιο χώρο.Στόχος να «ενοποιηθεί το μπλοκ της Κεντροαριστεράς» όπως λένε και να οδηγηθεί στις κάλπες της 18ης Μαρτίου με «ενιαία έκφραση» -ήτοι με μια υποψηφιότητα κόντρα σε εκείνη του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πιθανότερος υποψήφιος εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης ο οποίος συγκεντρώνει τις απαραίτητες υπογραφές που θα απαιτηθούν.

Διαθεσιμότητες υπάρχουν και άλλες από τον χώρο αυτό (η Λούκα Κατσέλη έχει εκδηλώσει σχετική επιθυμία όπως έγραψε το iefimerida.gr, όπως και ο Στέφανος Τζουμάκας) ωστόσο φαίνεται ότι προκρίνεται η λογική της ενοποίησης του ρεύματος, άρα να μην διασπαστεί σε πολλές υποψηφιότητες.

Στο παρασκήνιο προετοιμάζονται και για ιδεολογική σύγκρουση με την «άλλη πλευρά» καθώς η εκτίμηση των παπανδρεϊκών για την σύμπραξη Βενιζέλου-Λοβέρδου, είναι ότι «οι μηχανισμοί που οδήγησαν στη σύγκρουση του περασμένου Νοεμβρίου ενοποιούνται και συγκεντρώνουν δυνάμεις».

Καθίσταται προφανές ως εκ τούτου ότι θα ανασυρθούν μνήμες από εκείνη την περίοδο για την οποία ο κ. Καστανίδης π.χ. είχε εκτιμήσει ότι επρόκειτο για «ανατροπή Παπανδρέου» από μερίδα βουλευτών. Θα υπενθυμιστούν εκ νέου κατά τον προεκλογικό αγώνα, οι απειλές βουλευτών του «βενιζελικού ρεύματος» ότι θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιώργο Παπανδρέου εφόσον παραιτηθεί, οι αποσκιρτήσεις, οι ανεξαρτητοποιήσεις και οι καθημερινές απειλές για καταψήφιση νομοσχεδίων, κλίμα που οδήγησε τον Παπανδρέου να παραδώσει την πρωθυπουργία στον Λουκά Παπαδήμο και την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σε συγκυβέρνηση με ΛΑΟΣ.

Επίσης το ρεύμα της Κεντροαριστεράς στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσει τον «υπέρ πάντων» αγώνα για τη διαφαινόμενη πρόθεση της Tρόικα (όπως προκύπτει και από δηλώσεις του Πoλ Τόμσεν σήμερα στην Καθημερινή) να υπάρξουν προνομιούχες μετοχές στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών. «Αυτές τις ημέρες θα κριθούν πάρα πολλά στη διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση, μεταξύ των οποίων και οι κοινές ή προνομιούχες μετοχές» λέει προβεβλημένο στέλεχος των παπανδρεϊκών προειδοποιώντας για μάχη μέχρις εσχάτων για να μην περάσει. Εξάλλου ο Χάρης Καστανίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πριν από λίγο (Ράδιο 9) δήλωσε ευθέως ότι θα καταψηφίσει νομοσχέδιο με προνομιούχες μετοχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ