Eρευνα: Πώς η μητρότητα μειώνει την αυτοεκτίμηση των γυναικών για τουλάχιστον τρία χρόνια - iefimerida.gr

Eρευνα: Πώς η μητρότητα μειώνει την αυτοεκτίμηση των γυναικών για τουλάχιστον τρία χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μητρότητα είναι μια περίοδος της ζωής γεμάτη αντιθέσεις και ποικίλα συναισθήματα: αγάπη, συγκίνηση, ευτυχία, στενοχώρια, αγωνία, άγχος.

Κάθε νέος γονιός καλείται να περάσει μέσα από μια σειρά προσαρμογών για να μπορέσει να μεγαλώσει το παιδί του και ταυτόχρονα να μην χάσει την ταυτότητά του, την προσωπικότητα του.

Η σύγχρονη γυναίκα είναι ακόμη πιο ευάλωτη σε αυτήν την περίπτωση και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει μια νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο του Tilburg της Ολλανδίας.

Οι ψυχολόγοι που διενήργησαν τη συγκεκριμένη έρευνα ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερες από 84.000 Νορβηγίδες από το 1999 μέχρι και το 2008.

Οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα στοιχεία σε δύο φάσεις κατά τις πρώτες εγκυμοσύνες τους, σε τρεις φάσεις μετά τη γέννηση του παιδιού τους, με την τελευταία να ολοκληρώνεται 36 μήνες μετά τη γέννα, ενώ κάποιες άλλες πριν και μετά τη γέννηση του δεύτερου, τρίτου και τέταρτου παιδιού τους.

Διαβάστε τη συνέχεια της έρευνας στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μητρότητα αυτοεκτίμηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ