Στέλεχος του υπ. Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ παραιτήθηκε λόγω Τραμπ - iefimerida.gr

Στέλεχος του υπ. Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ παραιτήθηκε λόγω Τραμπ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δικηγόροι που εργάζονται στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αποφεύγουν να σχολιάσουν τους λόγους που τους οδηγούν σε παραίτηση, οπότε είναι ασυνήθιστο κάποιος να αναφέρει ευθέως ως λόγο τη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο η Χούι Τσεν, ειδική στην καταπολέμηση της διαφθοράς που εργαζόταν στην υπηρεσία πάταξης οικονομικού, μίλησε δημοσίως για τη δυσκολία που είχε να εργάζεται στην πιο κεντρική νομική υπηρεσία των ΗΠΑ την περίοδο που ο Τραμπ γίνονταν πρώτο θέμα στις εφημερίδες αναφορικά με αυτό που η ίδια χαρακτηρίζει “πιθανή σύγκρουση συμφερόντων” και “κατάχρηση εξουσίας", τις οποίες θα θεωρούσε απαράδεκτες από έναν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο που τελεί υπό ομοσπονδιακή έρευνα.

Θα μπορούσα να είχα αποχωρήσει στις 9 Νοεμβρίου ή στις 21 Ιανουαρίου, δεν το έπραξα. Μου άρεσε το πόσο σημαντική ήταν η δουλειά μου, ενώ αγάπησα τους ανθρώπους με τους οποίους δούλευα μαζί (στο υπουργείο Δικαιοσύνης). Η απόφαση δεν ήταν εύκολη,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Τσεν.

Η ίδια, ενημέρωσε τον Μάιο το υπουργείο Δικαιοσύνης για την προγραμματισμένη αποχώρησή της, ενώ προκάλεσε αίσθηση για τις καταστάσεις οι οποίες προκάλεσαν την αποχώρησή της. Έτσι, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (LinkedIn) επικαλέστηκε “νοητική δυσαρμονία” μεταξύ “της προσπάθειας που γίνεται προκειμένου οι εταιρίες να τηρούν στάνταρτ που δεν τηρεί η παρούσα αμερικανική κυβέρνηση.”

Στέλεχος του υπ. Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ παραιτήθηκε λόγω Τραμπ | iefimerida.gr 0
Στέλεχος του υπ. Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ παραιτήθηκε λόγω Τραμπ | iefimerida.gr 1
Στέλεχος του υπ. Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ παραιτήθηκε λόγω Τραμπ | iefimerida.gr 2
Στέλεχος του υπ. Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ παραιτήθηκε λόγω Τραμπ | iefimerida.gr 3

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/CNN

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ