Το εμβληματικό 500αράκι Fiat γίνεται 60 ετών και μπαίνει στο ΜοΜA [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Το εμβληματικό 500αράκι Fiat γίνεται 60 ετών και μπαίνει στο ΜοΜA [εικόνες & βίντεο]

φωτογραφίες: pixabay.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 60ή επέτειος από την πρώτη κυκλοφορία του μικρού ιταλικού αυτοκινήτου Fiat 500 στους δρόμους γιορτάστηκε με την ένταξή του στο μεγάλο μουσείο της Νέας Υόρκης, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMa), ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρία FCA.

Το Fiatάκι έκανε τις πρώτες του περιηγήσεις στις 4 Ιουλίου του 1957, παρουσία του Τζιοβάνι Ανιέλι, τότε προέδρου της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat.
Από εκείνη την ημέρα έως το 1975 παράχθηκαν περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια Fiat 500.

Μετά μια διακοπή που διήρκεσε έως το 2007, άλλα δύο εκατομμύρια οχήματα του μοντέλου αυτού κατασκευάστηκαν έκτοτε, διευκρίνισε η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) σε ανακοίνωσή της.

«Το Fiat 500 συγκεντρώνει διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες με εξαιρετική επιτυχία», δήλωσε ο Μαρτίνο Στιέρλι, ένας από τους υπευθύνους του τμήματος αρχιτεκτονικής και σχεδίου του MoMa, σε συνέντευξη στην εφημερίδα La Stampa, ιδιοκτησίας του ομίλου Fiat.

Το εμβληματικό 500αράκι Fiat γίνεται 60 ετών και μπαίνει στο ΜοΜA [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

«Ο συνδυασμός αυτός έθεσε τις βάσεις μιας απίστευτης επιτυχίας στην αγορά, αναδεικνύοντας το μοντέλο αυτό σε ένα σχεδιαστικό ίνδαλμα μεταπολεμικά. Όλοι αυτοί οι λόγοι συνέβαλαν στην απόφασή μας να το συμπεριλάβουμε στη μόνιμη συλλογή μας».

Το MoMa αγόρασε ένα Fiat 500 F του 1968, το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις και το πιο δημοφιλές της εποχής του, πρόσθεσε η FCA.

Το αυτοκινητάκι οφείλει το όνομά του στον κύλινδρό του 499,5 cm3, που του επιτρέπει να φθάνει τα 95 χλμ. την ώρα.

Το εμβληματικό 500αράκι Fiat γίνεται 60 ετών και μπαίνει στο ΜοΜA [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Συνάντηση ιδιοκτητών Fiat

Μια μεγάλη συνάντηση ιδιοκτητών Fiat 500 έχει προγραμματιστεί για το προσεχές Σάββατο στη Λιγουρία της βορειοδυτικής Ιταλίας για τον εορτασμό της 60ης επετείου του διάσημου αυτοκινήτου τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fiat 500 MoMa
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ