Κοτζιάς για Κυπριακό: Η ασφάλεια δεν είναι μόνο στρατιωτική -Αυτό είναι αντίληψη του 16ου αιώνα - iefimerida.gr

Κοτζιάς για Κυπριακό: Η ασφάλεια δεν είναι μόνο στρατιωτική -Αυτό είναι αντίληψη του 16ου αιώνα

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ομάδες εργασίας θα συγκροτηθούν προκειμένου να προχωρήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό στο Crans-Montana της Ελβετίας.

Όπως δήλωσε ο έλληνας ΥΠΕΞ, συμφωνήθηκε η μία ομάδα να συζητήσει το καθεστώς ασφάλειας ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι αύριο, Τετάρτη, θα συμφωνηθεί να υπάρξει και δεύτερη ομάδα που θα εξετάσει την απομάκρυνση των στρατευμάτων από τη Μεγαλόνησο.

Ο Νίκος Κοτζιάς, όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή και της Τουρκίας σε αυτή την ομάδα απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν συμφωνεί, αλλά θα συμμετάσχει».

Ολόκληρη η δήλωση του έλληνα ΥΠΕΞ κατά την άφιξή του στην απογευματινή συνεδρίαση της Διεθνούς Διάσκεψης.

  •  N. Κοτζιάς: Κάνουμε δύο ομάδες εργασίας. Τη μία τη συμφωνήσαμε και ξεκίνησε, τη δεύτερη ελπίζω να τη συμφωνήσουμε μέχρι αύριο το πρωί. Η μία είναι για το νέο καθεστώς ασφάλειας της Μεγαλονήσου και εμείς επιμένουμε στη διαπραγμάτευση ότι ασφάλεια δεν είναι μόνο η στρατιωτική, καθώς αυτή είναι μια αντίληψη του 17ου-18ου αιώνα και όχι του 21ου. Κατά δεύτερο, ελπίζουμε να συγκροτηθεί αύριο μια ομάδα για την απομάκρυνση των στρατευμάτων και αύριο το πρωί θα έρθουν και οι στρατιωτικοί μας, οι ειδικοί για αυτά τα ζητήματα.
  •  Δημοσιογράφος: Άρα συμφωνεί κι ο κ. Τσαβούσογλου…
  •  Ν. Κοτζιάς: Δεν ξέρω αν συμφωνεί, αλλά θα συμμετάσχει.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ