Ουγκάντα: Απαγορεύουν σε δημόσιους υπαλλήλους τις φούστες πάνω από το γόνατο, τις αμάνικες μπλούζες και τα στενά ρούχα - iefimerida.gr

Ουγκάντα: Απαγορεύουν σε δημόσιους υπαλλήλους τις φούστες πάνω από το γόνατο, τις αμάνικες μπλούζες και τα στενά ρούχα

Φωτογραφία: AP/ Ben Curtis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα επιβάλλει η Ουγκάντα στους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς η κυβέρνηση τους προειδοποίησε ότι πρέπει να ντύνονται ευπρεπώς.

Αυτό στη συγκεκριμένη χώρα μεταφράζεται ως απαγόρευση στα πολύχρωμα μαλλιά, τις κοτσίδες και τα εξτένσιον, τις μπλούζες με ντεκολτέ, τις αμάνικες μπλούζες ή τα ρούχα που είναι φτιαγμένα από διαφανές ύφασμα, σε ό,τι αφορά τις γυναίκες. Επίσης, δεν θα πρέπει να φορούν στη δουλειά τους στενά ρούχα, ενώ το μήκος της φούστας ή του φορέματος πρέπει να φτάνει τουλάχιστον στο ύψος του γονάτου.

Οι άνδρες από την άλλη πρέπει να πηγαίνουν στο γραφείο με μακρυμάνικες μπλούζες, σακάκια και γραβάτες. Τα μαλλιά τους πρέπει να είναι κοντά και οφείλουν να αποφεύγουν τα ρούχα με έντονο χρώμα. Οποιος δεν συμμορφώνεται με αυτές τις οδηγίες θα αντιμετωπίζει πειθαρχικές κυρώσεις.

Οι οδηγίες καθορίζουν μέχρι και το ποια παπούτσια δεν θεωρούνται ευπρεπή, κατά την άποψη της κυβέρνησης της χώρας. Ετσι, απαγορεύονται τα φλατ, ανοιχτά παπούτσια, εκτός αν κάποιος μπορεί να αποδείξει ότι πρέπει να τα φοράει για ιατρικούς λόγους, σύμφωνα με το BBC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ