Κινεζικό αεροπλανοφόρο διεξάγει ναυτικά γυμνάσια εν μέσω περιφερειακών εντάσεων με τις ΗΠΑ [βίντεο] - iefimerida.gr

Κινεζικό αεροπλανοφόρο διεξάγει ναυτικά γυμνάσια εν μέσω περιφερειακών εντάσεων με τις ΗΠΑ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ναυτικές ασκήσεις εν μέσω κλιμακούμενων περιφερειακών εντάσεων με τις ΗΠΑ στη Νότια Σινική Θάλασσα διεξάγει μοίρα του πολεμικού ναυτικού της Κίνας, υπό το αεροπλανοφόρο «Λιανονίνγκ» μετά τον απόπλου της από το Κινγκντάο στα ανατολικά της Κίνας στις 25 Ιουνίου.

Η αρμάδα που περιλαμβάνει τα καταδρομικά «Ζινάν» και «Γιντσουάν», τη φρεγάτα «Γιαντάϊ», μία μοίρα από μαχητικά αεροσκάφη J-15, αλλά και ελικόπτερα διεξάγει την άσκηση προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα μεταξύ των διαφορετικών μονάδων και να βελτιωθεί η επιχειρησιακή ικανότητα των πληρωμάτων και των πιλότων σε διάφορα θαλάσσια περιβάλλοντα.

Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων στην περιοχή. Την Κυριακή η Κίνα έστειλε πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη ως προειδοποίηση προς το αμερικανικό καταδρομικό USS Stethem, που έπλευσε κοντά σ’ ένα διαφιλονικούμενο νησί στη Νότια Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με την Λου Κανγκ, εκπρόσωπο του Κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κινεζικό αεροπλανοφόρο διεξάγει ναυτικά γυμνάσια εν μέσω περιφερειακών εντάσεων με τις ΗΠΑ [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Η Κίνα πρόσφατα καθέλκυσε το πρώτο made in China αεροπλανοφόρο της και ο στόλος της τώρα αριθμεί δύο τέτοια πολεμικά σκάφη.

Το νέο αεροπλανοφόρο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το «Λιαονίνγκ» -το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας, που κατασκευάστηκε στην ΕΣΣΔ και ανακαίνισαν οι Κινέζοι.

Το νέο αεροπλανοφόρο έχει εκτόπισμα 70.000 τόνων, μήκος 315 μέτρα και πλάτος 75 μ. Θα ενταχθεί στο πολεμικό ναυτικό της χώρας επίσημα το 2020 και θα χρειαστούν χρόνια για να εγκατασταθεί όλος ο εξοπλισμός και να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες δοκιμές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ