Ποιοι είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι του Λευκού Οίκου- Πόσα παίρνει η Ιβάνκα

Ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των υπαλλήλων του Λευκού Οίκου κερδίζουν περισσότερα από 100.000 δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με λεπτομέρειες που ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον την Παρασκευή.

Κάποιοι ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος δεν πληρώνονται καθόλου. Συνολικά 22 άτομα, μερικά ιδιαίτερα πρωτοκλασάτα, απο την άλλη κερδίζουν άνω των 179.700 δολαρίων το χρόνο.

Μεταξύ αυτών ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα διακυβέρνησης και στρατηγικής του προέδρου της Αμερικής Στιβ Μπάνον, ο αρχηγός του επιτελείου του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους, ο εκπρόσωπος τύπου Σον Σπάισερ αλλά και η σύμβουλος του Τραμπ Κελυάν Κόνγουεϊ.

Στην κατηγορί ατων 179.700 δολαρίων το χρόνο ανήκουν ακόμα και οι Ομάροσα Μάνιγκολτ, πολιτική σύμβουλος και πρώην διαγωνιζόμενη της τηλεοπτικής σειράς «The Apprentice» που πλέον τελεί χρέη διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου αλλά και ο υπεύθυνος των socila media Νταν Σκαβίνο.

Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι οι πολύ κοντινοί στον Πρόεδρο που επιλέγουν να μη λαμβάνουν μισθό. Μία από αυτούς η κόρη Τραμπ, η Ιβάνκα που στα επίσημα χαρτιά του Λευκού Οίκου αναγράφεται ως «Πρώτη κόρη και σύμβουλος του Προέδρου», καθώς και ο σύζυγός της και επίσης σύμβουλος του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ.

Στην ίδια λογική, και ο Ριντ Κόρντις, βοηθός του Προέδρου και επικεφαλής των διακυβερνητικών και τεχνολογικών πρωτοβουλιών, ο οποίος προέρχεται από πλούσια οικογένεια, που ασχολείται με μεσιτικά.

Άλλοι βοηθοί του Τραμπ, όπως είναι ο Γκάρι Κον, πρώην κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs, εργάζεται δίπλα στον Πρόεδρο με έκπτωση...30.000 δολαρίων.

Ωστόσο, ο πιο καλοπληρωμένος υπάλληλος στο Λευκό Οίκο είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Μαρκ Χάους ανώτατος Σύμβουλος επί των Πολιτικών θεμάτων, του οποίου ο μισθός ανέρχεται στα 187.100 δολάρια το χρόνο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η 16σέλιδη αναφορά.

Ο Λευκός Οίκος υποχρεούται να αναφέρει τους μισθούς και τους τίτλους του προσωπικού στο Κογκρέσο κάθε χρόνο από το 1995.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ επιτελείο μισθός Ιβάνκα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ