Σφοδρές χιονοπτώσεις θα πλήξουν την Δυτική Ελλάδα και την Μακεδονία - iefimerida.gr

Σφοδρές χιονοπτώσεις θα πλήξουν την Δυτική Ελλάδα και την Μακεδονία

Σφοδρές χιονοπτώσεις θα πλήξουν την Δυτική Ελλάδα και την Μακεδονία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα θα «χτυπήσει» με δριμύτητα την Τετάρτη ο χιονιάς. Σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο καιρικών συνθηκών που εξέδωσε η ΕΜΥ, η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα πιο πολύ από το απόγευμα της Τετάρτης, όπου θα ξεσπάσουν ισχυρές χιονοπτώσεις και στα δυτικά της χώρας, ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι στο Ιόνιο.Ήδη πολλά προβλήματα εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως της Εύβοιας και της Φθιώτιδας όπου η κυκλοφορία σε αρκετούς επαρχιακούς δρόμους γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από την επέλαση του νέου χιονιά δεν θα ξεφύγει και η Αττική όπου σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν αποκλείεται να έχουμε ισχυρές χιονοπτώσεις το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη κυρίως στα βόρεια προάστια του νομού.

Αναλυτικά:

Α. Το απόγευμα της Τετάρτης (01-02-2012)

1. Σε όλη τη Δυτική Ελλάδα με εξαίρεση ίσως τις Νότιες περιοχές της Πελοποννήσου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα Ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

2. Οι Νότιοι άνεμοι στα Δυτικά θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και πιθανώς στο Ιόνιο στα 10 μποφόρ.

3. Ταυτόχρονα το βράδυ στο Ιόνιο και τα Νότια θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Β. Την Πέμπτη (02-02-2012) ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και στις περισσότερες πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Σταδιακά όμως θα περιοριστούν στα ορεινά και στα πεδινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα στα Δυτικά, τα Νότια και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές.

Γ.Την Παρασκευή (03-02-2012) οι ισχυρές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα περιοριστούν στα ορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας κυρίως της Δυτικής.

Δ. Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν το βράδυ της Τετάρτης (01-02-2012) προς την Πέμπτη (02-02-2012) κυρίως στα Βόρεια του Νομού, γρήγορα όμως την Πέμπτη (02-02-2012) θα περιοριστούν στα ορεινά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ