Formula 1: Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ποινή στον Φέτελ - iefimerida.gr

Formula 1: Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ποινή στον Φέτελ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού αποδέχθηκε τη συγνώμη του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ και δεν του επέβαλλε επιπλέον ποινή.

Έτσι ο Γερμανός διατηρεί την τέταρτη θέση στον αγώνα του Μπακού, μαζί και τους βαθμούς που του εξασφάλισαν προβάδισμα 14 πόντων έναντι του Λιούις Χάμιλτον στην κατάταξη των οδηγών.

Ο οδηγός της Ferrari που ταξίδεψε στο Παρίσι και μίλησε ο ίδιος με τον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ, ανέλαβε όλη την ευθύνη για τις πράξεις του, δηλαδή το εσκεμμένο χτύπημα στον οδηγό της Mercedes και δεσμεύτηκε πως θα λάβει μέρος σε προγράμματα που θα βοηθήσουν την εκπαίδευση και καθοδήγηση νέων οδηγών αγώνων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας έλεγε: «Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, αποφάσισε να κλείσει το θέμα. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του ατοπήματος και το όποιο αρνητικό αντίκτυπο είχε αυτό, ο πρόεδρος της FIA ξεκαθάρισε πως αν υπάρξει επανάληψη τέτοιου είδους συμπεριφοράς, το θέμα θα πάει άμεσα στο Διεθνές Αγωνιστικό Δικαστήριο της FIA, για περαιτέρω εξέταση».

Ο Φέτελ δεν έκανε δηλώσεις, ωστόσο η Ferrari εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων, έλεγε τα εξής: «Μετά τη συνάντηση που έγινε σήμερα στο Παρίσι ανάμεσα σε εκπροσώπους της FIA και τον οδηγό της Ferrari, S. Vettel, με αντικείμενο τη διευκρίνηση όσων έγιναν στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, η Ferrari τονίζει τη συγνώμη του οδηγού και τη δέσμευσή του για να βοηθήσει την εικόνα του σπορ. Η Scuderia Ferrari επιβεβαιώνει την υποστήριξή της σε όλες τις πρωτοβουλίες της FIA και μοιράζεται τις αξίες και τους στόχους της διοργανώτριας αρχής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φέτελ Formula 1 – F1
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ