Εντονη η αντίδραση της Αγκυρας για το επεισόδιο στο Αιγαίο: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία - iefimerida.gr

Εντονη η αντίδραση της Αγκυρας για το επεισόδιο στο Αιγαίο: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία

Φωτογραφία: AP/ Burhan Ozbilici
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, για το επεισόδιο στο Αιγαίο και τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής που άνοιξαν πυρ εναντίον τουρκικού φορτηγού πλοίου.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να ανοίξουν πυρ σε άοπλο φορτηγό πλοίο που μεταφέρει φορτίο ανάμεσα σε δύο τουρκικά λιμάνια. Η μόνη παρηγοριά μας είναι ότι κανείς δεν σκοτώθηκε ούτε τραυματίστηκε στο περιστατικό», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το RT.

Η Αγκυρα καταδίκασε τις ενέργειες της ελληνικής ακτοφυλακής, η οποία έδειξε έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, που είναι το πιο βασικό δικαίωμα, όπως αναφέρει.

Ακόμη, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι είναι σημαντικό να ενημερωθεί η διεθνής κοινότητα για τη συμπεριφορά της Αθήνας, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.

Σε ανακοίνωσή του νωρίτερα το λιμενικό ανέφερε πως το μεσημέρι της Δευτέρας η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχθηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία ότι το πλοίο «ACT», που έπλεε ανατολικά της Ρόδου, μετέφερε ναρκωτικά. Το πλοίο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εντοπίστηκε 3,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού, σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ζητήθηκε από τον καπετάνιο να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών στη Ρόδο για να ελεγχθεί το φορτίο του, αλλά εκείνος δεν υπάκουσε και τα σκάφη του λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές, αναφέρει το λιμενικό, αλλά το «ACT» συνέχισε και μπήκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το περιστατικό έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα και πως μετά τις προειδοποιητικές βολές η ελληνική ακτοφυλακή πυροβόλησε το πλοίο, αναφέροντας ότι έπεσαν 16 σφαίρες στο κατάστρωμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άγκυρα Λιμενικό ακτοφυλακή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ