Γαλλία: Εθνικιστής σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μακρόν ανήμερα της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου - iefimerida.gr

Γαλλία: Εθνικιστής σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μακρόν ανήμερα της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορίες για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία απαγγέλθηκαν σε έναν άνδρα με εθνικιστικές απόψεις, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ανήμερα της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου.

Τα σχέδια του 23χρονου ήταν ασαφή και φαίνεται ότι ενεργούσε μόνος του, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας, η οποία επεσήμανε ότι ο ύποπτος ίσως σχεδίαζε και επιθέσεις κατά μειονοτήτων.

Πληροφορίες γαλλικών Μέσων αναφέρουν ότι ο νεαρός άνεργος, που κατάγεται απ’ το νοτιοδυτικό προάστιο Αρζεντέιγ της γαλλικής πρωτεύουσας, σχεδίαζε να επιτεθεί στον Μακρόν στη διάρκεια της παρέλασης στα Ηλύσια Πεδία.

Ο 23χρονος, που δηλώνει «εθνικιστής», απείλησε με μαχαίρι τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του την περασμένη Τετάρτη. Στην ανάκριση δήλωσε ότι σκόπευε με την επίθεσή του στον πρόεδρο να κάνει μια πολιτική δήλωση, ενώ φέρεται να είπε στις Αρχές ότι σχεδίαζε επιθέσεις κατά «μαύρων, Αράβων, Εβραίων και ομοφυλόφιλων».

Ο ύποπτος, που περιγράφεται ως διανοητικά ασταθής, είχε καταδικαστεί το 2016 για υποκίνηση τρομοκρατίας.

Το 2002 ο νεοναζί Μαξίμ Μπρουνερί προσπάθησε να δολοφονήσει τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ με μακρύκαννο όπλο στη διάρκεια της παρέλασης στα Ηλύσια Πεδία, κατά την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου. Ο ακροδεξιός πρόλαβε να πυροβολήσει μια φορά, προτού εξουδετερωθεί από αστυνομικούς. Ο Μπρουνερί εξέτισε ποινή επταετούς κάθειρξης για την απόπειρα δολοφονίας του Σιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ