Ούτε ίχνος από φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό -Βοήθησε ο βαρδάρης [εικόνες] - iefimerida.gr

Ούτε ίχνος από φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό -Βοήθησε ο βαρδάρης [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: voria.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί πολλές μέρες το φυτοπλαγκτόν που επέπλεε στην επιφάνεια των νερών του Θερμαϊκού είχε γίνει, σε συνδυασμό με την αφόρητη ζέστη και τους λόφους των σκουπιδιών, εφιάλτης για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η δυσοσμία απωθούσε τους ανθρώπους από την πανέμορφη παραλία, οι τουρίστες -και όχι μόνο- φωτογράφιζαν μανιωδώς το κιτρινωπό «σεντόνι» που κάλυπτε τη θάλασσα ίσαμε την προκυμαία, οι θεωρίες συνωμοσίας για τα τεκταινόμενα στον βυθό του Θερμαϊκού έδιναν και έπαιρναν και οι Αρχές, παρά τις όποιες προσπάθειες και τους σχεδιασμούς, αποδεικνύονταν ανίκανες να απαλλάξουν τα νερά από το δύσοσμο και αποκρουστικό θέαμα.

Σήμερα το πρωί όμως η Θεσσαλονίκη ξύπνησε με... πεντακάθαρη την παραλία της και καταγάλανη τη θάλασσα στον Θερμαϊκό.

Ούτε ίχνος από φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό -Βοήθησε ο βαρδάρης [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Δεν χρειάστηκε παρά να φυσήξει τα ξημερώματα ένας ισχυρός βαρδάρης, για να εξαφανίσει το φυτοπλαγκτόν και να απαλείψει τον αντιαισθητικό και αντιτουριστικό βραχνά που είχε «ρίξει άγκυρα» στην παραλία, σε μια περίοδο κατά την οποία η πόλη έχει ανοίξει διάπλατη την καλοκαιρινή «αγκαλιά» της σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Αξίζει σημειωθεί ότι οι όποιες προσπάθειες είχε καταβάλει το απορρυπαντικό σκάφος Αλκίππη και τα υπόλοιπα μέσα που είχαν επιστρατευθεί για τον καθαρισμό του φυτοπλαγκτόν δε είχαν αποδώσει καρπούς.

Ούτε ίχνος από φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό -Βοήθησε ο βαρδάρης [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ούτε ίχνος από φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό -Βοήθησε ο βαρδάρης [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: voria.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ