Στη Βουλή πηγαίνει η δικογραφία για την ΕΛ.ΣΤΑΤ. - iefimerida.gr

Στη Βουλή πηγαίνει η δικογραφία για την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δρόμο προς τη Βουλή παίρνει η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) μετά από απόφαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή και τη σχετική αναφορά του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα το ΒΗΜΑ, ο κ. Παντελής έστειλε στον κ. Πεπόνη αντίγραφο της δικογραφίας για να διερευνηθούν περαιτέρω τυχόν ευθύνες για τα μη πολιτικά πρόσωπα στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διαταχθεί.

Υπενθυμίζεται πως η αναφορά του κ. Πεπόνη είχε προκαλέσει ποικίλες πολιτικές αναταράξεις καθώς είχε διατυπωθεί η εκτίμηση πρέπει να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες τόσο του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου όσο και των πρώην υπουργών Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελή δεν έχει προκύψει από καμία μαρτυρική κατάθεση κάποιο όνομα πολιτικού ενώ διερευνώνται οι ενέργειες των πρώην υπουργών υπό τη θεσμική τους ιδιότητα. Η έρευνα είχε βασιστεί κυρίως στις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά ενώ είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος και ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ