Μαντζούνης: Στόχος η περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων

Στην ανάγκη μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων εστίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας.

Η Alpha Bank, με στόχο την αποκλιμάκωση των «κόκκινων» δανείων, ίδρυσε προσφάτως την Cepal Hellas, η οποία προχωρά σε μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων και παρέχει εναλλακτικές λύσεις στους δανειολήπτες, κυρίως ως προς τα στεγαστικά δάνεια.

Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο των μεγάλων επιχειρήσεων, η Illarstone, η οποία στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες στην αντιμετώπιση του προβλήματος, έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με μία σειρά επιχειρήσεων. Στόχο των σχετικών επαφών αποτελεί η στήριξη, η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη των επιχειρήσεων.

O CEO της Αlpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης

«Το εγχείρημα αυτό θα επιτρέψει στις βιώσιμες ελληνικές επιχειρήσεις να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν» ανέφερε, σχετικά, ο κ. Μαντζούνης.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της τράπεζας, στο δ’ τρίμηνο του 2016, τα δάνεια σε καθυστέρηση μειώθηκαν κατά 225 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης 77 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης καθυστερήσεων κατήλθε στο 38,1%.

«Η τράπεζα συνεχίζει να ενισχύει το απόθεμα προβλέψεων, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τυχόν καθυστέρηση στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών» επεσήμανε ο κ. Μαντζούνης

Ως εκ τούτου, συνέχισε, στο τέλος Δεκεμβρίου το συνολικό απόθεμα των προβλέψεων ανήλθε σε 15,9 δισ. ευρώ, ενώ ο Δείκτης Αποθέματος Προβλέψεων, ως προς το σύνολο του χαρτοφυλακίου δανείων, διαμορφώθηκε σε 26,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Alpha Bank Μαντζούνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ