Μαντζούνης: Στόχος η περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων - iefimerida.gr

Μαντζούνης: Στόχος η περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ανάγκη μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων εστίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας.

Η Alpha Bank, με στόχο την αποκλιμάκωση των «κόκκινων» δανείων, ίδρυσε προσφάτως την Cepal Hellas, η οποία προχωρά σε μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων και παρέχει εναλλακτικές λύσεις στους δανειολήπτες, κυρίως ως προς τα στεγαστικά δάνεια.

Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο των μεγάλων επιχειρήσεων, η Illarstone, η οποία στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες στην αντιμετώπιση του προβλήματος, έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με μία σειρά επιχειρήσεων. Στόχο των σχετικών επαφών αποτελεί η στήριξη, η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη των επιχειρήσεων.

Μαντζούνης: Στόχος η περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων | iefimerida.gr 0

O CEO της Αlpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης

«Το εγχείρημα αυτό θα επιτρέψει στις βιώσιμες ελληνικές επιχειρήσεις να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν» ανέφερε, σχετικά, ο κ. Μαντζούνης.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της τράπεζας, στο δ’ τρίμηνο του 2016, τα δάνεια σε καθυστέρηση μειώθηκαν κατά 225 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης 77 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης καθυστερήσεων κατήλθε στο 38,1%.

«Η τράπεζα συνεχίζει να ενισχύει το απόθεμα προβλέψεων, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τυχόν καθυστέρηση στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών» επεσήμανε ο κ. Μαντζούνης

Ως εκ τούτου, συνέχισε, στο τέλος Δεκεμβρίου το συνολικό απόθεμα των προβλέψεων ανήλθε σε 15,9 δισ. ευρώ, ενώ ο Δείκτης Αποθέματος Προβλέψεων, ως προς το σύνολο του χαρτοφυλακίου δανείων, διαμορφώθηκε σε 26,4%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Alpha Bank Μαντζούνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ