Συρία: Οι πολιορκητές έκλεισαν τον κλοιό γύρω από τη Ράκα, την «πρωτεύουσα» του ISIS [βίντεο]

Μετά τη Μοσούλη φαίνεται ότι είναι έτοιμη να πέσει και η Ράκα, η de facto πρωτεύουσα του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ πολιορκητές έχουν περικυκλώσει την πόλη της ανατολικής Συρίας απ’ όλες τις πλευρές αποκλείοντας και την τελευταία οδό διαφυγής των τζιχαντιστών προς τα νότια, όπως ανέφεραν κουρδικές πηγές και η αντιπολιτευόμενη οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Άνδρες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που αποτελούνται από κουρδικές πολιτοφυλακές και μετριοπαθείς άραβες αντάρτες, πιέζουν απ’ όλες τις πλευρές τους τζιχαντιστές «που εγκατέλειψε η ηγεσία τους», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της στρατιωτικής επιχείρησης “Inherent Resolve”. Σύμφωνα με κουρδικές πηγές έως και 4.000 μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» παραμένουν ταμπουρωμένοι στο προπύργιό τους.

Μαζί με τη Μοσούλη, η πλήρης ανακατάληψη της οποίας είναι θέμα ημερών, σύμφωνα με τον Ιρακινό στρατό, η Ράκα είναι η σπουδαιότερη πόλη της Συρίας που έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών. Από το 2014 είχαν επιβάλει ένα βασίλειο του τρόμου, ενώ η υποστηριζόμενη και καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ επιχείρηση για την απελευθέρωσή της άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ