Εντείνεται το πρόβλημα με τις μέδουσες: Ολόκληρο κοπάδι εμφανίστηκε σε παραλία της Πάτρας [εικόνες] - iefimerida.gr

Εντείνεται το πρόβλημα με τις μέδουσες: Ολόκληρο κοπάδι εμφανίστηκε σε παραλία της Πάτρας [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: tempo24.news
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

​Μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα με τις μέδουσες στις θάλασσες, καθώς μετά τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό, έκαναν την εμφάνισή τους σε παραλίες του Ιονίου.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την Καλoγριά, τη γνωστή παραλία της Πάτρας όπου εμφανίστηκε ένα μεγάλο κοπάδι μεδουσών ξαφνιάζοντας τους λουόμενους, οι οποίοι άρχισαν να τις βγάζουν με ό,τι είχαν στη διάθεσή τους στην παραλία.

Εντείνεται το πρόβλημα με τις μέδουσες: Ολόκληρο κοπάδι εμφανίστηκε σε παραλία της Πάτρας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εντείνεται το πρόβλημα με τις μέδουσες: Ολόκληρο κοπάδι εμφανίστηκε σε παραλία της Πάτρας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εντείνεται το πρόβλημα με τις μέδουσες: Ολόκληρο κοπάδι εμφανίστηκε σε παραλία της Πάτρας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Εντείνεται το πρόβλημα με τις μέδουσες: Ολόκληρο κοπάδι εμφανίστηκε σε παραλία της Πάτρας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

​Φωτογραφίες: tempo24.news

Ολοι... πισίνα στην Αχαΐα!

Την ίδια στιγμή, συνωστισμός επικρατεί στις πισίνες των παραθαλάσσιων ξενοδοχείων και μπαρ στην Αχαϊα, μετά την επιδρομή που έχουν κάνει μέδουσες και τσούχτρες, οι οποίες έχουν κάνει τη ζωή των λουόμενων... ποδήλατο.

Όπως αναφέρουν στο tempo24.news λουόμενοι, είναι πλέον δύσκολο να βρεις στις πισίνες μια θέση, καθώς οι περισσότερες ξαπλώστρες είναι κλεισμένες από πριν, ενώ στις παραλίες συμβαίνει το αμίμητο να κολυμπάνε οι λουόμενοι και να κοιτάνε συνεχώς κάτω και δίπλα τους για να εντοπίσουν καμιά... τσούχτρα.

Τις τελευταίες ημέρες, τσούχτρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε Ρίο, Καστελόκαμπο, ακόμη και στην Πλαζ, ενώ είναι πολλοί αυτοί που φέρουν πάνω τους το... σημάδι τους.

Γέμισε μέδουσες ο Κορινθιακός

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο στον Κορινθιακό Κόλπο, καθώς -ως αποτέλεσμα των θαλάσσιων ρευμάτων, αλλά και της υπεραλίευσης- έχουν κάνει την εμφάνισή τους χιλιάδες μέδουσες.

Μάλιστα, με στόχο να ληφθούν μέτρα για το μεγάλο ζήτημα που προέκυψε μόλις πριν από μερικές ημέρες, συζητήθηκε στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, από οικολογικές οργανώσεις και φορείς από τέσσερις Περιφέρειες (Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος και Αττικής), το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής του Κορινθιακού και της απονέκρωσης του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η καταστροφή του θαλάσσιου οικοσυστήματος έχει ως αποτέλεσμα να επικρατούν πλέον σε μόνιμη βάση στον Κορινθιακό παρεπιδημούντα είδη, όπως μέδουσες και τσούχτρες.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της αύξησης του πληθυσμού των μεδουσών έφεραν και στην Ολομέλεια της Βουλής, με κοινή ερώτησή τους προς τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

«Το φαινόμενο της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των μεδουσών, που παρατηρείται εσχάτως στον Κορινθιακό Κόλπο ως αποτέλεσμα της υπεραλίευσης και της έξαρσης της παράνομης αλιείας, έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους όλων των παραλιακών περιοχών και έχει επιφέρει προβληματισμό στον επιστημονικό κόσμο. Επιπλέον, ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, αφού το φαινόμενο μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά για τους επισκέπτες των παραθαλάσσιων περιοχών», σημειώνεται στην παρέμβαση.

Σημειώνεται πως λόγω της εμφάνισης του πλήθος των μεδουσών στις ακτές του Κορινθιακού εγείρονται ανησυχίες από πολλούς επαγγελματίες των κατά τόπους περιοχών, καθώς υποστηρίζουν πως αυτή η έξαρση των μεδουσών ίσως επηρεάσει αρνητικά την τουριστική περίοδο που ήδη διανύουμε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καλόγρια Πάτρα μέδουσες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ