Αν θέλετε να χάσετε κιλά και να διατηρείτε το σωστό βάρος, βάλτε το πόριτζ στα γεύματά σας.
  Βρώμη, γάλα και φρούτα, αυτά περιέχει η βασική συνταγή. Τρώγεται ως πρωινό αλλά και ως κυρίως γεύμα για όσους προσέχουν τη γραμμή τους (ειδικά το καλοκαίρι). Γίνεται μέσα σε 5 λεπτά.
  Υλικά
- 1/2 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
- 2 φλυτζάνια νερό
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 2 κουταλάκια ζάχαρη ξανθή (προαιρετικά, αν βάλετε μέλι ή φρούτα αργότερα)
- Μια πρέζα αλάτι (ελάχιστο)
Εκτέλεση
  Βάλτε τις νιφάδες βρώμης σε κατσαρολάκι
  Προσθέστε τα 2 φλυτζάνια νερό
 
    Προσθέστε και το γάλα
 
    
  Ρίξτε και την ζάχαρη (προαιρετικά)
 
    
  Βάλτε το κατσαρολάκι να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε καλά
 
    
  Οσο βράζει, θα πήζει -Βράστε το πόριτζ για 5-6 λεπτά -Ετοιμο!
 
    
  Σερβίρετε το πόριτζ ζεστό ή χλιαρό και γαρνίρετέ το με ό,τι θέλετε: φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς
  Αν προσθέσετε μέλι μην το βάζετε στο καυτό πόριτζ, γίνεται τοξικό
 
    Πόριτζ με μπανάνα και κανέλα:
 
    Πόριτζ με μήλα, φράουλες, ξηρούς καρπούς:
 
    Κάντε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το πόριτζ:
 
    Για να γίνει το πόριτζ ακόμη πιο ελαφρύ βάλτε γάλα αμυγδάλου ή σόγιας (σε όλα τα βιολογικά καταστήματα). Από πάνω λίγη ζάχαρη καρύδας, ξανθιά.
 
    Κάντε το πόριτζ το αγαπημένο σας πιάτο:
 
     
    Πολλοί τρώνε το πόριτζ αλμυρό, σαν κυρίως γεύμα, με λαχανικά, κοτόπουλο, μοσχάρι κλπ.
 
    Πόριτζ αλμυρό, με αυγό και ξηρούς καρπούς -Πλήρες γεύμα:
 
    