Σε υψηλό δεκαετίας το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη -Μικρή βελτίωση και στην Ελλάδα

Την καλύτερη επίδοση από τον Αύγουστο του 2007 καταγράφει ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, φτάνοντας τον Ιούνιο, στις 111,1 μονάδες σημειώνοντας αύξηση κατά 1,9%.

Βελτιωμένο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν εμφανίζεται το οικονομικό κλίμα καιστην Ελλάδα, όπου ο αντίστοιχος δείκτης ανέβηκε στις 94 μονάδες από 93,2 μονάδες τον Ιούνιο.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής βελτιώθηκε στις -7,3 μονάδες από -10,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις -68,8 μονάδες έναντι -69,7 μονάδων τον Μάιο.

Βελτίωση εμφάνισε και ο κλάδος των κατασκευών, ο οποίος ενισχύθηκε στις -55,6 μονάδες από -67,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Στον αντίποδα, επιδείνωση κατέγραψε ο δείκτης λιανικού εμπορίου, ο οποίος υποχώρησε στις -3,4 μονάδες έναντι 1,5 μονάδων τον Μάιο του 2017, αλλά και ο δείκτης υπηρεσιών, ο οποίος διολίσθησε στις 9 μονάδες από 11,5 μονάδες προηγουμένως.

Στην Ευρωζώνη η βελτίωση του κλίματος αφορά το σύνολο των επιμέρους κλάδων, με την ισχυρότερη αύξηση, παράλληλα, να παρατηρείται σε Γερμανία και Γαλλία.

Eνδεικτικά, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ενισχύθηκε στις 1,15 μονάδες από 0,9 μονάδες τον Μάιο, σημειώνοντας υψηλό έξι ετών ενώ στον κλάδο της μεταποίησης, ο αντίστοιχος δείκτης αυξήθηκε στις 4,5 μονάδες από 2,8 μονάδες. Τέλος, στον κλάδο των υπηρεσιών σημειώθηκε αύξηση κατά 0,6 μονάδες στις 13,4 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωζώνη οικονομικό κλίμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ