O Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει photoshop στα αυτιά του -Είναι μεγάλα [εικόνες] - iefimerida.gr

O Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει photoshop στα αυτιά του -Είναι μεγάλα [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση όταν κοιτάζει κανείς μια φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι το ιδιαίτερο κούρεμά του με τους ξυρισμένους κροτάφους.

Αλλά ενώ ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας δείχνει να καμαρώνει για την κόμμωσή του, φαίνεται ότι δεν νιώθει και τόσο άνετα με το μέγεθος των αυτιών του, λόγος για τον οποίο οι φωτογραφίες του υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία από τον μηχανισμό προπαγάνδας του καθεστώτος, ώστε να έχει την εμφάνιση που αρμόζει στον ανώτατο ηγέτη της χώρας...

O Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει photoshop στα αυτιά του -Είναι μεγάλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ο πρώτος που εντόπισε το photoshopping στις φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν ο Ντέιβ Σμέρλερ, ένας ερευνητής του αμερικανικού κέντρου μελετών James Martin CNS για τη μη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής.

«Μερικές φορές βλέπουμε να έχει γίνει επεξεργασία σε φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν – ειδικά γύρω απ’ το αυτί του. Αναρωτιέμαι αν έχει κάποια σχέση», έγραψε στο Twitter.

O Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει photoshop στα αυτιά του -Είναι μεγάλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Το ίδιο διαπίστωσε και ο Τζέφρι Λιούις του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών Middlebury στο Μοντερέι της Καλιφόρνια, ο οποίος σχολίασε σε συνέντευξή του στον δικτυακό τόπο του Motherboard: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρήσαμε ότι τα αυτιά του Κιμ Γιονγκ Ουν συχνά εμφανίζονται αλλοιωμένα, όπως και άλλα χαρακτηριστικά της εμφάνισής του. Θεωρούμε ότι πρόκειται για αισθητικές αλλαγές, ώστε να φαίνεται ο Κιμ λίγο πιο όμορφος απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα, όπως θα έκανε ίσως και ένας φωτογράφος σε γαμήλιες φωτογραφίες. Δεν του αρέσουν τα αυτιά του [του Κιμ], ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.»

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό όπως το "Tungstène" που αναδεικνύει μέσω μιας σειράς φίλτρων εκείνες τις περιοχές των φωτογραφιών που έχουν υποστεί ψηφιακή αλλοίωση.

O Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει photoshop στα αυτιά του -Είναι μεγάλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Στην περίπτωση του Κιμ Γιονγκ Ουν φωτογραφίες έχουν δείξει ότι έγιναν ψηφιακές παρεμβάσεις όχι μόνον στα αυτιά του, αλλά και στο πρόσωπό του καθώς και σε ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν, ακόμη και σε άλλα αντικείμενα.

Αλλά ακόμη και διά γυμνού οφθαλμού είναι μερικές φορές ορατό με προσεκτική ματιά το περίγραμμα του αυθεντικού αυτιού του Κιμ Γιονγκ Ουν ή μια διαφορά στο χρώμα της επιδερμίδας, λένε οι ειδικοί.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει κάνει όμως και άλλες, πραγματικές επεμβάσεις στην εμφάνισή του αφότου ανέλαβε τα ηνία της χώρας μετά το θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ το 2012.

O Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει photoshop στα αυτιά του -Είναι μεγάλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Προ διετίας άλλαξε ελαφρώς το εκκεντρικό κούρεμά του, ενώ και τα φρύδια φάνηκαν να μικραίνουν με την πάροδο των χρόνων.

Για πρακτικούς κυρίως λόγους μοιάζει απίθανο να επιβάλει το καθεστώς στους Βορειοκορέατες ως πρότυπο προς μίμηση τους σμικρυμένους -μέσω Photoshop- λοβούς των αυτιών του Κιμ Γιονγκ Ουν. Το 2014, πάντως, οι μαθητές και οι φοιτητές της χώρας υποχρεώθηκαν διά νόμου να κόβουν τα μαλλιά τους όπως ο «λαοπρόβλητος» ηγέτης, έστω κι αν το συγκεκριμένο κούρεμα δεν θεωρείτο δημοφιλές καθώς θύμιζε «Κινέζους λαθρεμπόρους», σύμφωνα με πολλούς κατοίκους της χώρας.

O Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει photoshop στα αυτιά του -Είναι μεγάλα [εικόνες]  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ