Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] - iefimerida.gr

Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτές τις ημέρες διαδραματίζεται στην Ισπανία ένα σίριαλ: μια φτωχή τραγουδίστρια και χαρτομάντισσα, η Pilar Abel Martinez, κατόρθωσε να πείσει την ισπανική Δικαιοσύνη να προβεί σε εκταφή της σορού του Σαλβαντόρ Νταλί, ώστε να αποδειχθεί ότι είναι νόθα κόρη του.

Η περίπτωση Νταλί είναι μόνο μία από τις δεκάδες που αφορούν επωνύμους στους οποίους έγινε τεστ πατρότητας μετά θάνατον. Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης επιτρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και μετά θάνατον. Ετσι, σε λίγους μήνες ο πλανήτης θα γνωρίζει (μετά την εκταφή του Σαλβαντόρ Νταλί) αν η Pilar Abel Martinez λέει παραμύθια ή είναι όντως ένα ξεχασμένο παιδί του.

Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Πιλάρ και η μητέρα της, «ερωμένη» του Νταλί:

Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Αλλά ο Νταλί δεν είναι ο μόνος. Από τον γίγαντα της σόουλ μουσικής Τζέιμς Μπράουν ως τον εκκεντρικό Αμερικανό σκακιστή Μπόμπι Φίσερ, αλλά και τον Γάλλο σταρ Υβ Μοντάν, πολλά «βιολογικά» αινίγματα λύθηκαν μετά τον θάνατό τους.

Η περίπτωση του Τζέιμς Μπράουν
Στην περίπτωση του Τζέιμς Μπράουν, μετά τον θάνατό του, το 2006, εμφανίστηκε μια γυναίκα και δήλωσε ότι είναι μητέρα του παιδιού του. Η Tomi Rae Hynie εργαζόταν στη χορωδία του αποθανόντος σταρ και αποκάλυψε ότι είχε σχέση μαζί του, ενώ ορκίστηκε ότι ο 16χρονος γιος της προέκυψε από τον ερωτικό τους δεσμό. Τα τεστ DNΑ αποδείχθηκαν θετικά και έτσι η τραγουδίστρια και ο γιος της πήραν το 1/4 της περιουσίας του Τζέιμς Μπράουν.

Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Υβ Μοντάν: Η Ορόρ Ντροσάρ δεν ήταν κόρη του
Κάτι παρόμοιο συνέβη και στον Υβ Μοντάν. Μια άγνωστη ηθοποιός, η Anne-Gilberte Drossart, δήλωσε το 1989, ενόσω ζούσε ακόμη ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός, ότι η κόρη της Ορόρ ήταν νόθο παιδί του και κατέφυγε στη Δικαιοσύνη. Ο Υβ Μοντάν είχε μόλις αποκτήσει έναν γιο από τον γάμο του, τον Βαλαντίν, και αρνήθηκε κατηγορηματικά να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας.

Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Αλλά μετά τον θάνατό του, το 1991, η «μητέρα» επανέφερε την υπόθεση στα δικαστήρια. Εξι χρόνια αργότερα, το 1997, πήρε άδεια από τη Δικαιοσύνη για εκταφή της σορού του Υβ Μοντάν. Η υπόθεση σόκαρε τη Γαλλία και τους φαν του Γάλλου σταρ παγκοσμίως. Αλλά τα αποτελέσματα του τεστ DNA δεν δικαίωσαν την κατήγορο: η Ορόρ Ντροσάρ δεν ήταν κόρη του Υβ Μοντάν.

Οταν η μητέρα της Ορόρ έδινε μάχη για να αποδείξει την πατρότητα της κόρης της, η σύζυγος του σταρ, Σιμόν Σινιορέ, φέρεται να της έχει πει: «Αν θα έπρεπε να αναγνωρίσω όλα τα νόθα παιδιά του Μοντάν, θα ήμασταν πολυμελής οικογένεια». Η μητέρα της Ορόρ υποχρεώθηκε να πληρώσει τα έξοδα της εκταφής (33.500 ευρώ), καταστράφηκε οικονομικά και ζει έκτοτε από μικροδουλειές. Οσο για την Ορόρ Ντροσάρ, έπεσε σε κατάθλιψη επί 29 χρόνια. Σήμερα είναι 36 ετών, ενώ έχασε από καρδιακή κρίση τον σύντροφό της το 2009 και ελπίζει μια μέρα να γίνει η ίδια μητέρα.

Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Η περίπτωση του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Juan Manuel Fangio
Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό του, η Δικαιοσύνη διατάσσει την εκταφή της σορού του Juan Manuel Fangio. Δύο άνδρες, ηλικίας 73 και 77 ετών, ισχυρίζονται ότι είναι γιοι του θρύλου της Φόρμουλα 1. Ο Oscar Cacho Espinosa ήταν πεπεισμένος ότι η μητέρα του διατηρούσε ερωτική σχέση με τον πρωταθλητή, τον οποίο κατηγορούσε ότι δεν τον αναγνώριζε.

Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 9


Ο πιλότος ήταν ανένδοτος. Είκοσι χρόνια αργότερα, μετά τον θάνατό του, το 2015, έγινε εκταφή και τεστ DNA. Εκπληξη! Και οι δύο ηλικιωμένοι ήταν παιδιά του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Χουάν Περόν: Η ψεύτικη κόρη του διάσημου προέδρου της Αργεντινής
32 χρόνια μετά τον θάνατο του προέδρου της Αργεντινής, η Martha Hogado ισχυρίστηκε ότι είναι η κρυφή κόρη του προέδρου και της μητέρας της Cécilia Demarchi. Η σορός του αποθανόντος προέδρου μεταφέρθηκε από το κοιμητήριο La Chacarita του Μπουένος Αϊρες ως το σπίτι της υποτιθέμενης ερωμένης του Χουάν Περόν. Οι αναλύσεις DNA ήταν αρνητικές: η Martha Hogaldo δεν ήταν κόρη του.

Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 10


Μπόμι Φίσερ: Η ιδιοφυΐα του Μπρούκλιν δεν είχε ποτέ παιδιά
Είναι γνωστή η ιστορία του μεγάλου Αμερικανού μετρ του σκακιού Ρόμπερτ Τζέιμς Φίσερ. Το 1972 σχεδόν επισκίασε το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ του Ρίτσαρντ Νίξον, κερδίζοντας στο σκάκι, στο Ρέικιαβικ, τον παγκόσμιο Ρώσο πρωταθλητή Μπόρις Σπάσκι.

Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 11


Αλλά λίγο μετά τον θρίαμβό του ο Φίσερ κατέρρευσε: Πτωχευμένος, κλοσάρ, παρανοϊκός, εξορίστηκε από τον δυτικό κόσμο και σώθηκε χάρη στη φιλανθρωπία της Ισλανδίας, που δεν ξέχασε την ιστορική στιγμή της νίκης του όταν το Ρέικιαβικ έγινε κέντρο του κόσμου.

Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 12


Οταν ο Φίσερ πέθανε, το 2008, η πρώην ερωμένη του Marilyn Young, μια Φιλιππινέζα, ισχυρίστηκε ότι είχε μια κόρη μαζί του. Ο πλανήτης πίστεψε τότε ότι η εν λόγω ερωμένη είχε βάλει στο μάτι τον τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοφυούς σκακιστή. Η Marilyn Young πέτυχε στη Δικαιοσύνη την εκταφή της σορού του Μπόμπι Φίσερ το 2010, δύο χρόνια μετά τον θάνατό του. Οι αναλύσεις απέδειξαν ότι η Jinky Young δεν ήταν κόρη του και ο Φίσερ δεν έκανε ποτέ παιδιά.

Νταλί, Φίσερ, Μοντάν κ.ά. -Επώνυμοι που τους έκαναν τεστ DNA, για νόθα παιδιά, μετά θάνατον [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ