Ο Τραμπ άρχισε έρανο για την επανεκλογή του -Στα 35.000 δολάρια το πιάτο για τους συμμετέχοντες σε δείπνο! - iefimerida.gr

Ο Τραμπ άρχισε έρανο για την επανεκλογή του -Στα 35.000 δολάρια το πιάτο για τους συμμετέχοντες σε δείπνο!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δείπνο για τη συγκέντρωση πόρων για την εκστρατεία επανεκλογής του το 2020 παρέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ξενοδοχείο του στην Ουάσιγκτον, λίγα τετράγωνα μακριά απ’ το Λευκό Οίκο, με τους περίπου 300 συμμετέχοντες να πληρώνουν έκαστος 35.000 δολάρια το πιάτο!

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά στο Trump International Hotel, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους για πρώτη φορά σε τέτοια εκδήλωση.

Ο Τραμπ άρχισε έρανο για την επανεκλογή του -Στα 35.000 δολάρια το πιάτο για τους συμμετέχοντες σε δείπνο! | iefimerida.gr 0

Απ’ έξω είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές που επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον πρόεδρο των ΗΠΑ φωνάζοντας «Ντροπή! Ντροπή!» και συνθήματα κατά του σχεδίου των Ρεπουμπλικανών για την υγειονομική περίθαλψη και το ξήλωμα του Obamacare.

Ο Τραμπ άρχισε έρανο για την επανεκλογή του -Στα 35.000 δολάρια το πιάτο για τους συμμετέχοντες σε δείπνο! | iefimerida.gr 1
Ο Τραμπ άρχισε έρανο για την επανεκλογή του -Στα 35.000 δολάρια το πιάτο για τους συμμετέχοντες σε δείπνο! | iefimerida.gr 2

Η διοργάνωση του εράνου 40 μήνες πριν τις εκλογές του 2020 σε ξενοδοχείο του Τραμπ πυροδότησε ανησυχίες για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων. Ο Ρίτσαρντ Πέιντερ, δικηγόρος αρμόδιος για θέματα δεοντολογίας στο Λευκό Οίκο επί Τζορτζ Μπους του νεώτερου, είπε ότι είναι απαράδεκτο ο νυν πρόεδρος να επωφελείται οικονομικά από τέτοιες εκδηλώσεις κι ότι θα έπρεπε να επιλέξει ένα άλλο ξενοδοχείο. Δεν είναι όμως, σαφές, αν θα πληρωθεί το ξενοδοχείο για την εκδήλωση.

Στελέχη της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών υπολόγισαν στα 10 εκατομμύρια δολάρια τα έσοδα, μέρος των οποίων θα πάει στο κόμμα.

Η συγκέντρωση πόρων για την εκστρατεία επανεκλογής ενός προέδρου τόσο νωρίς -μόλις πέντε μήνες απ’ την ανάληψη των καθηκόντων του- είναι ασυνήθιστη στις ΗΠΑ. Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθεί μέρος των εξόδων για τις πολιτικές συγκεντρώσεις του Τραμπ. Μέχρι στιγμής έχει διοργανώσει πέντε και ο υπεύθυνος της εκστρατείας του, Μάικλ Γκλάσνερ, είπε ότι αυτές οι συγκεντρώσεις βοηθούν τον Τραμπ να διατηρεί την επαφή με τη βάση των ψηφοφόρων του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ