Τσακαλώτος για τον συμβιβασμό του ΣΥΡΙΖΑ: Κρατήσαμε το μωρό και πετάξαμε το μπουγαδόνερο - iefimerida.gr

Τσακαλώτος για τον συμβιβασμό του ΣΥΡΙΖΑ: Κρατήσαμε το μωρό και πετάξαμε το μπουγαδόνερο

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και παρουσιάζοντας τους επικεφαλής του υπερταμείου ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί μετάλλαξη -«δεν υπέστη ό,τι ο Απόστολος Παύλος στον δρόμο για την Δαμασκό» όπως είπε χαρακτηριστικά- αλλά ακολουθεί μια πολιτική, που είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών.

«Δεν έγινε μετάλλαξη, αλλά συμβιβασμός και μέσα σε αυτόν τον συμβιβασμό κρατήσαμε το μωρό και πετάξαμε το μπουγαδόνερο» ήταν η χαρακτηριστική φράση του ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση τόνισε : «Θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτόν τον συμβιβασμό να προστατεύσουμε όσα είναι δημόσια. Τεράστια η διαφορά του υπερταμείου με το δικό σας ΤΑΙΠΕΔ. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες με διάρκεια ζωής λιγότερα από 50 χρόνια. Είναι ταμείο που έχει και αποκρατικοποιήσεις και αύξηση περιουσίας με άλλους τρόπους. Πήγαμε στον λαό με αυτόν τον συμβιβασμό. Είναι προφανές ότι, αν δεν είχαμε την πίεση των πιστωτών, δεν θα είχαμε αυτό το Ταμείο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο -δεν πανηγυρίζουμε- είπαμε ως Αριστερά πως κάθε εμπόδιο σε καλό και πετύχαμε ότι τα μισά έσοδα θα πάνε για επενδύσεις και διαπραγματευτήκαμε ότι η αύξηση της αξίας δεν θα γίνει μόνο με ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και με άλλα μέσα. Όσοι έχουν περισσότερη φαντασία, καταλαβαίνουν ότι μπορείς να πάρεις ακίνητο με περιορισμένη αξία και με ιδιωτικό χρήμα να το αξιοποιήσεις» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ