Ξανά στις Κάννες ο Λάνθιμος; - iefimerida.gr

Ξανά στις Κάννες ο Λάνθιμος;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα επιμέρους τμήματα του 64ου Φεστιβάλ των Καννών να έχουν πλέον ανακοινωθεί, εντύπωση έχει προκαλέσει η απουσία της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Άλπεις. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ταινία είναι ανάμεσα στις επιλαχούσες και δεν αποκλείεται να προστεθεί τελευταία στιγμή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Το φετινό διαγωνιστικό των Καννών φιλοξενεί πλήθος «δυνατών» ονομάτων: από τους αδελφούς Νταρντέν και τον Τέρενς Μάλικ, μέχρι τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και τον Λαρς Φον Τρίερ, γεγονός που μπορεί να δικαιολογεί το γιατί η ταινία του Γ.Λάνθιμου έμεινε έξω από την επίσημη λίστα.

Όπως ανέφερε μερικές ημέρες νωρίτερα ο Guardian, η απουσία των Άλπεων -αλλά και του Elena του Αντρέι Ζβιάνγκιτσεφ και του Pray του Μπριγιάντε Μεντόζα- υπήρξε έκπληξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι μία από αυτές τις ταινίες είναι πιθανόν να προστεθεί την τελευταία στιγμή στο διαγωνιστικό τμήμα.

Σε μία τέτοια περίπτωση αυτή αναμένεται είναι, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, οι Άλπεις του Λάνθιμου.

Δημοσιεύματα του ξένου Τύπου θεωρούσαν -πριν την ανακοίνωση του προγράμματος- σχεδόν δεδομένη τη συμμετοχή του Γ.Λάνθιμου στο Φεστιβάλ, κάτι που ενίσχυε το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης αποτελεί ουσιαστικά ανακάλυψη του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό.

Μετά τον «αποκλεισμό» του από τα υπόλοιπα τμήματα του Φεστιβάλ, η ταινία ελπίζει τώρα σε μια τέτοια προσθήκη της τελευταίας στιγμής -μια κίνηση που δεν θα ήταν πρωτόγνωρη στην ιστορία του Φεστιβάλ.

Όσο για την υπόθεση της ταινίας; Μια νοσοκόμα, ένας οδηγός ασθενοφόρου, ένας γυμναστής και ένας προπονητής αντικαθιστούν πεθαμένους για να ανακουφίσουν τον πόνο συγγενικών προσώπων, φίλων και συναδέλφων τους.

Προς το παρόν η μόνη ελληνική συμμετοχή είναι εκείνη του Μιχάλη Κωνσταντάτου στα projects (ημιτελείς παραγωγές που ευελπιστούν να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των ταινιών.

Το Luton του Μ.Κωνσταντάτου παρακολουθεί τρεις χαρακτήρες: τον πλούσιο μαθητή Τζίμι, τη δικηγόρο Μαίρη και τον 50χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ Μάκη, οι οποίοι ως κοινό έχουν ότι ορισμένες φορές συναντιούνται και πραγματοποιούν επιθέσεις κατά αγνώστων.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ