Επίπεδα ρεκόρ «χτύπησε» το παγκόσμιο χρέος- Στα 217 τρισ. δολάρια - iefimerida.gr

Επίπεδα ρεκόρ «χτύπησε» το παγκόσμιο χρέος- Στα 217 τρισ. δολάρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε το παγκόσμιο χρέος το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF).

Σε έκθεση που δημοσίευσε την Τρίτη, το IIF ανέφερε ότι το παγκόσμιο χρέος που αντιστοιχεί στο 327% του παγκόσμιου ΑΕΠ, έφτασε στα 217 τρισ. δολάρια με την άνοδο να οφείλεται κυρίως στον δανεισμό των αναδυόμενων αγορών.

Ενώ οι ανεπτυγμένες οικονομίες συνεχίζουν την απομόχλευση, μειώνοντας το συνολικό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος κατά 2 τρισ. δολάρια την περασμένη χρονιά, η έκθεση του IIF διαπιστώνει πως το συνολικό χρέος στις αναδυόμενες χώρες αυξήθηκε κατά 3 τρισ. δολάρια στα 56 τρισ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 218% του ΑΕΠ τους, περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Η Κίνα προσέθεσε τα 2 από τα 3 τρισ. δολάρια νέου χρέους, με το χρέος της να βρίσκεται τώρα στα 33 τρισ. δολάρια.

Το IIF παράλληλα προειδοποιεί για κινδύνους από τις βραχυπρόθεσμες αποπληρωμές χρέους καθώς οι αναδυόμενες αγορές έχουν πάνω από 1,9 τρισεκ. δολάρια ομολόγων και δανείων που λήγουν έως τα τέλη του 2018, και 15% εξ αυτών έχουν νόμισμα αναφοράς το δολάριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παγκόσμιο χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ