Κοστέλο: Η Ελλάδα επέστρεψε στο σημείο που ήταν το 2014 - iefimerida.gr

Κοστέλο: Η Ελλάδα επέστρεψε στο σημείο που ήταν το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα βρίσκεται στο τελικό έτος του προγράμματος, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα επέστρεψε στο σημείο που βρισκόταν το 2014.

Ο κ. Κοστέλο, που βρίσκεται στην Αθήνα, όπως και οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ESM, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο του Economist με τίτλο «Η Ευρώπη ξεμπερδεύεται, η Ελλάδα σταθεροποιείται», που πραγματοποείται σήμερα και αύριο σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αττικής, έκανε λόγο για μεγάλη πρόοδο στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε σημαντική για τη βιωσιμότητα του χρέους την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης και πρόσθεσε πως είναι πολύ σημαντικό αυτή η ευκαιρία να μη χαθεί ξανά.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει την ιδιοκτησία των μέτρων και όπως είπε, «δεν πρέπει να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με επιπλέον αξιώσεις της κυβέρνησης», υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει «απλώς να εφαρμοστεί ό,τι έχει συμφωνηθεί».

«Η Ευρώπη είναι εδώ για να βοηθήσει, καθώς έχει εκταμιεύσει 35 δισ. την περίοδο μετά το 2014 και απομένουν ακόμη 20 δισ. προς εκταμίευση», κατέληξε.​

Στις πρώτες συνεδρίες του Economist συμμετέχουν, εκτός από τον Ντέκλαν Κοστέλο, ο Φραντσέσκο Νρούντι από την ΕΚΤ, ο Νικόλα Τζιαμαριόλι (ESM) και ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους για τη νέα λίστα υποχρεώσεων της χώρας, μέχρι και την εκκίνηση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία τοποθετείται χρονικά τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, εξ αποστάσεως -μέσω τηλεδιάσκεψης δηλαλή- θα συμμετάσχει και η επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, σε ένα εξίσου ενδιαφέρον θέμα που αφορά την εξέλιξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος έναν χρόνο μετά το περσινό συνέδριο του Economist, τον Ιούνιο του 2016, και μετά το τέλος της πρώτης αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Economist συνέδριο θεσμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ