Θύμα της κυβερνοεπίθεσης και ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ -Χειροκίνητα η μέτρηση της ραδιενέργειας - iefimerida.gr

Θύμα της κυβερνοεπίθεσης και ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ -Χειροκίνητα η μέτρηση της ραδιενέργειας

Φωτογραφία: Efrem Lukatsky/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγκόσμιες διαστάσεις έχει πάρει η κυβερνοεπίθεση, με το πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσερνόμπιλ να μπαίνει στο στόχαστρο των χάκερ.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ επλήγησαν από την κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα, οι τεχνικοί που εργάζονται ακόμη στον –κλειστό πλέον– σταθμό, στην Ουκρανία, να μετρούν τα επίπεδα της ραδιενέργειας χρησιμοποιώντας συσκευές Γκάιγκερ αντί για ηλεκτρονικά μέσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολένα Κόβαλτσουκ, εκπρόσωπο της κρατικής υπηρεσίας διαχείρισης της Ζώνης Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ «Οι τεχνικοί μετρούν τη ραδιενέργεια με συσκευές Γκάιγκερ, όπως το έκαναν επί δεκαετίες. Και αυτό επειδή το λογισμικό σύστημα Windows, που κατέγραφε αυτόματα τη ραδιενέργεια δεν λειτουργεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσέρνομπιλ ΟΥΚΡΑΝΙΑ κυβερνοεπίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ