Μπερλουσκόνι: Οι μετανάστες να πάνε σε άλλα λιμάνια, εκτός Ιταλίας - iefimerida.gr

Μπερλουσκόνι: Οι μετανάστες να πάνε σε άλλα λιμάνια, εκτός Ιταλίας

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μη επιτρέπουν στα πλοία με μετανάστες να προσεγγίζουν ιταλικά λιμάνια, προτείνει ο εκπρόσωπος της Φόρτσα Ιτάλια στην βουλή, Ρενάτο Μπρουνέτα.

«O υπουργός εσωτερικών Μάρκο Μινίτι πρέπει να εμποδίσει τα πλοία που κατευθύνονται προς την χώρα μας και να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κατευθυνθούν προς άλλα λιμάνια της Μεσογείου», δήλωσε ο Μπρουνέτα.

«Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο τα πλοία αυτά πρέπει να έχουν ως προορισμό μόνο τα λιμάνια της Ιταλίας. Γιατί δεν πάνε στη Μάλτα, στην Ισπανία, στη Γαλλία ή στην Δαλματία; Οι αποστάσεις δεν είναι δα και τόσο διαφορετικές» επέμεινε ο Μπρουνέτα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των γερουσιαστών της Φόρτσα Ιτάλια, Πάολο Ρομάνι, χαρακτήρισε τα μεταναστευτικά ρεύματα «μια έξοδο βιβλικών διαστάσεων».

Σύμφωνα με σχολιαστές, μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής και την επικράτηση της δεξιάς συμμαχίας (Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα, Αδέλφια της Ιταλίας), ο Μπρουνέτα και ο Ρομάνι ανεβάζουν τους τόνους διότι θεωρούν ότι οι σκληρές αναφορές στο μεταναστευτικό συνέβαλαν στην εκλογική τους επιτυχία.

Η Φόρτσα Ιτάλια, όμως, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και είναι υποχρεωμένη να προσέξει να μην ταυτιστεί, η στάση της με εκείνη της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας. Κάτι που, για πολλούς αναλυτές, θα μπορούσε να προκαλέσει νέα πολιτική απομόνωση του «πρώην Καβαλιέρε», σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alessandra Tarantino

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ