Μπαρνιέ σε Βρετανία: Δώστε σαφείς εγγυήσεις για τους πολίτες που θα παραμείνουν μετά το Brexit - iefimerida.gr

Μπαρνιέ σε Βρετανία: Δώστε σαφείς εγγυήσεις για τους πολίτες που θα παραμείνουν μετά το Brexit

Φωτογραφία: 	Virginia Mayo/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφήνεια και εγγυήσεις για τους πολίτες των κρατών της ΕΕ ζήτησε από τη βρετανική πλευρά ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Ευρωπαίων, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Ο στόχος της ΕΕ για τα δικαιώματα των πολιτών είναι ο εξής: ίδιο επίπεδο προστασίας με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει περισσότερη φιλοδοξία, σαφήνεια και να παρέχει περισσότερες εγγυήσεις από την θέση του σήμερα», ανέφερε ο Μπαρνιέ στο λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα τη Δευτέρα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι υποσχέθηκε σε ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, ότι δεν πρόκειται να ζητηθεί από κανέναν Ευρωπαίο πολίτη να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

EU goal on #citizensrights: same level of protection as in EU law. More ambition, clarity and guarantees needed than in today's UK position.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία Brexit Μπαρνιέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ