Ξαναφούντωσαν οι φήμες για την κλονισμένη υγεία του Ερντογάν μετά την πρόσφατη λιποθυμία του [βίντεο] - iefimerida.gr

Ξαναφούντωσαν οι φήμες για την κλονισμένη υγεία του Ερντογάν μετά την πρόσφατη λιποθυμία του [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σοκ ήταν μεγάλο για πολλούς Τούρκους, ειδικά εκείνους που βλέπουν στο πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν τον μεσσία της χώρας τους.

Στην προσευχή του με αφορμή τη λήξη του Ραμαζανιού και τη μουσουλμανική εορτή ΄Ειντ αλ Φιτρ στο τέμενος Μινμάρ Σινάν στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος λιποθύμησε με τοπικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «σύντομη αδιαθεσία».

Ο Ερντογάν δέχθηκε τις φροντίδες γιατρών και μετά από λίγο συνήλθε. Ο ίδιος έκανε λόγο για προβλήματα αρτηριακής πίεσης λόγω του διαβήτη.

Όμως το νέο λιποθυμικό επεισόδιο προκάλεσε νέα ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας του «σουλτάνου».

Φήμες για καρκίνο

Προ τετραετίας είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι μπορεί ο Ερντογάν να πάσχει από καρκίνο μετά τις δύο επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 και τον Φεβρουάριο του 2012 προκειμένου να αφαιρεθούν πολύποδες από το εντερικό του σύστημα, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή.

Όμως πηγές απ’ την ομάδα των χειρουργών είχαν πει τότε ότι επρόκειτο για κακοήθεις όγκους κι ότι μολονότι οι επεμβάσεις στέφθηκαν με επιτυχία δεν αποκλειόταν η πιθανότητα αργά ή γρήγορα να επανεμφανιστεί ο καρκίνος.

Αποδείξεις όμως δεν υπήρξαν. Ενώ και οι πυκνές δημόσιες εμφανίσεις του Ερντογάν δεν δίνουν την εικόνα ανθρώπου που πάσχει από καρκίνο. Τους τελευταίους μήνες ο Τούρκος πρόεδρος έκανε περιοδεία σ’ ολόκληρη τη χώρα ενόψει του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών και σχεδόν καθημερινά εμφανιζόταν σε συγκεντρώσεις ή στην τηλεόραση. Και παρά το εξοντωτικό πρόγραμμα δεν εμφάνισε σημάδια αδυναμίας ή ασθένειας.

Φταίει η νηστεία;

Για τη γερμανική εφημερίδα Bild η νηστεία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους διαβητικούς. Κι ο Ερντογάν είναι γνωστό ότι πάσχει από διαβήτη, που μπορεί να προκαλέσει ευερεθιστότητα και συναισθηματική αστάθεια στους πάσχοντες.

Τα προβλήματα για τους πάσχοντες εντείνονται σε περιόδους νηστείας, όπως το Ραμαζάνι, αφού μπορεί να προκληθεί υπογλυκαιμία, με σοβαρές επιπλοκές όπως βλάβες στα νεφρά ή την όραση. Γι αυτό και οι γιατροί συνιστούν στους περισσότερους διαβητικούς να αποφεύγουν τη νηστεία, κάτι όμως που δεν τηρούν πολλοί πιστοί. Κι ο Ερντογάν είναι γνωστό ότι είναι θρησκευόμενος μουσουλμάνος. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται η λιποθυμία του, λόγω χαμηλής αρτηριακής πίεσης, να οφείλεται όντως στα συμπτώματα που εμφανίζουν οι διαβητικοί σε περίοδο νηστείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ