Ρομπάι - Μπαρόζο: Μέσα στη βδομάδα η συμφωνία για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ρομπάι - Μπαρόζο: Μέσα στη βδομάδα η συμφωνία για την Ελλάδα

Ρομπάι - Μπαρόζο: Μέχρι τη τέλος της εβδομάδας η συνολική συμφωνία για την Ελλάδ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να καταλήξει σε συμφωνία η Ελλάδα, ως το τέλος της εβδομάδας, τόσο με τους ιδιώτες ομολογιούχους για την απομείωση του ελληνικού χρέους, όσο και με την Τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα, εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγο μετά από τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο πρόεδρος της ΕΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα να συμφωνήσουν στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής να επανέλθει στη σωστή τροχιά. Παράλληλα, κάλεσε τους υπουργούς οικονομίας της ευρωζώνης να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ