Ο Ερντογάν τα έβαλε και με τον Δαρβίνο -Δεν θα διδάσκεται η θεωρία της εξέλιξης στα σχολεία της Τουρκίας - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν τα έβαλε και με τον Δαρβίνο -Δεν θα διδάσκεται η θεωρία της εξέλιξης στα σχολεία της Τουρκίας

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου της Τουρκίας δεν θα διδάσκονται πλέον τη θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών.

Οι τουρκικές εκπαιδευτικές αρχές αποφάσισαν την διακοπή της διδασκαλίας της, καθώς τη θεωρούν αμφιλεγόμενη και δυσνόητη. Το κεφάλαιο με τίτλο «Η Αρχή της Ζωής και της Εξέλιξης» θα διαγραφεί από τα σχολικά βιβλία βιολογίας και σχετικό περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο μόνο σε μαθητές από ηλικίες 18 και 19 ετών που συνεχίζουν για πανεπιστημιακές σπουδές, ανακοίνωσε ο Αλπασλάν Ντουρμούς, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης.

«Γνωρίζουμε ότι αν οι μαθητές μας δεν έχουν το υπόβαθρο να κατανοήσουν την λογική βάση και τις υποθέσεις, ή αν δεν διαθέτουν την γνώση και το επιστημονικό πλαίσιο, δεν θα είναι σε θέση να καταλάβουν κάποια αμφιλεγόμενα θέματα, οπότε παραλείψαμε κάποια από αυτά», εξήγησε.

Πρόσφατα, ο Νουμάν Κουρτουλμούς, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, είχε χαρακτηρίσει ξεπερασμένη τη θεωρία του Δαρβίνου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να διδάσκεται.

Πρόκειται για μία από τις αλλαγές που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την επόμενη σχολική χρονιά, με βάση τις «τουρκικές αξίες», όπως είπε ο Ντουρμούς. Αλλαγές έγιναν συνολικά σε 51 προγράμματα σπουδών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανάμεσά τους και τα θρησκευτικά σχολεία «Ιμάμ Χατίπ», τα οποία υποστηρίζονται από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Πολλοί επικριτές υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας και το κόμμα του προωθούν μια ατζέντα ισλαμιστικών απόψεων, υπονομεύοντας τα κοσμικά θεμέλια της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δαρβίνος Ταγίπ Ερντογάν Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ