Παπαδήμος: «Κόμματα και βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους» - iefimerida.gr

Παπαδήμος: «Κόμματα και βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους»

Παπαδήμος: «Έχουμε κόκκινες γραμμές»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχουμε κόκκινες γραμμές υποστήριξε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 2.30 τα ξημερώματα από τις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής «δεν έγινε διαπραγμάτευση αλλά αλληλοενημέρωση» και πως η διαπραγμάτευση γίνεται στην Αθήνα όπου θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Διέψευσε ότι έγινε οποιαδήποτε συζήτηση για «εποπτεία» και διαβεβαίωσε πως τα μέτρα που απαιτεί η Τρόικα είναι στο τραπέζι.

Ο Λουκάς Παπαδήμος επέμεινε στο μοτίβο της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, ωστόσο εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι παρά τα στενά χρονικά περιθώρια θα έχουμε αίσιο αποτέλεσμα ως το τέλος της εβδομάδος

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι ζητήθηκε από τα πολιτικά κόμματα -όπως άλλωστε αναφέρεται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - να στηρίξουν αμετάκλητα τις αποφάσεις, προσθέτοντας ότι δεν διευκρινίζεται αν θα απαιτηθούν έγγραφες δεσμεύσεις.

Παρότι ρωτήθηκε για τον 13ο και 14ο μισθό και τον κατώτατο μισθό, ο Πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης ωστόσο σημείωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει τις θέσεις της έχει και κόκκινες γραμμές αλλά αυτές οι θέσεις – που μπορεί να να αλλάζουν μεσούσης της διαπραγμάτευσης - δεν είναι λογικό να αναφερθούν δημόσια». Με προσεκτικά διατυπωμένη γλώσσα ο Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τους βουλευτές των τριών κομμάτων να στηρίξουν την όποια συμφωνία επιτευχθεί και φυσικά τα μέτρα που θα απαιτήσουν οι δανειστές μας. «Εκτίμηση και προσδοκία μου είναι ότι οι Έλληνες βουλευτές θα πράξουν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας» είπε απευθυνόμενος για πρώτη φορά σε δημόσια παρέμβαση του, στους εκπροσώπους του κοινοβουλίου, δείχνοντας την αγωνία του για τις επικείμενες ψηφοφορίες.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που στηρίζουν κυβέρνηση της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και ενέκριναν τις προγραμματικές της δηλώσεις. Τέλος, o πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα στους Έλληνες πολίτες ότι πρέπει «να συνεχίσουμε την προσπάθειά με ενότητα, για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Ο κ. Παπαδήμος, μετά την λήξη της Συνόδου των «27» είχε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, πολύωρη συνάντηση με τους θεσμικούς εταίρους: Τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γκιόργκι Άσμουσεν, από την ΕΚΤ.

Σήμερα Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, την έδρα της ΕΚΤ όπου θα έχει κρισιμες διαβουλεύσεις με τον επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ