Νέα εμπόδια στην τοποθέτηση του πολύπαθου Φεγγαριού στην παραλία Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Νέα εμπόδια στην τοποθέτηση του πολύπαθου Φεγγαριού στην παραλία Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία: facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνεχή εμπόδια φαίνεται πως «σκοντάφτει» λόγω της γραφειοκρατίας η τοποθέτηση του γλυπτού «Φεγγαράκι στην Ακτή», του καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη, στον Θερμαϊκό.

Μετά την επιστολή της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, που ζητούσε τη φωτοσήμανση του γλυπτού, έφτασε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης νέο έγγραφο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας - Θράκης που «φρενάρει» ακόμη περισσότερο την τοποθέτηση του συγκεκριμένου έργου.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9Fm, η τοποθέτηση του γλυπτού είναι μπλεγμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

«Η κατάσταση της ατέρμονης γραφειοκρατίας είναι ασύλληπτη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Είμαστε σε καθεστώς πλήρους ασφυξίας ως Αυτοδιοίκηση σε όλα τα πεδία», είπε ο κ.Παππάς.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας - Θράκης ζητά τη θεώρηση της στατικής μελέτης του γλυπτού από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενάμισι χρόνο μετά την απόφαση να τοποθετηθεί στο Θερμαϊκό Κόλπο.

Από την πλευρά του, ο δημιουργός του έργου «Φεγγαράκι στην Ακτή», Παύλος Βασιλειάδης, ζητά να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να τοποθετηθεί το γλυπτό εντός του θαλάσσιου μετώπου, εκεί όπου έκανε και την αρχική του εμφάνιση το 1997, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Νέα εμπόδια στην τοποθέτηση του πολύπαθου Φεγγαριού στην παραλία Θεσσαλονίκης  | iefimerida.gr 0

φωτογραφία: eurokinissi

Υπενθυμίζεται, πως το συγκεκριμένο γλυπτό, που ήταν τοποθετημένο στη Νέα Παραλία τον Φεβρουάριο του 2016, είχε γίνει στόχος βανδάλων που το κατέστρεψαν και στη συνέχεια το πέταξαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση δυτών για την ανέλκυσή του.

Προκειμένου να προστατευτεί το έργο αποφασίστηκε να τοποθετηθεί και πάλι εντός της θάλασσας και τη θέση του, μπροστά από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, να πάρει ένα άλλο γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φεγγάρι Παύλος Βασιλειάδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ