Βίλντερς: Οι Ελληνες ξοδεύουν τα χρήματα σε ούζο και σουβλάκι! [εικόνα] - iefimerida.gr

Βίλντερς: Οι Ελληνες ξοδεύουν τα χρήματα σε ούζο και σουβλάκι! [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δόξα του... Ντάισελμπλουμ, που είχε δηλώσει ότι οι χώρες του Νότου σπαταλούν χρήματα σε ποτά και γυναίκες, ζήλεψαν κι άλλοι πολιτικοί στην Ολλανδία.

Ετσι, ο ακροδεξιός ηγέτης του ολλανδικού «Κόμματος για την Ελευθερία» Γκέερτ Βίλντερς έδωσε τη δική του εκδοχή: Οι Ελληνες ξοδεύουν τα χρήματα που παίρνουν από την ΕΕ σε «ούζο και σουβλάκι»!

Σε ερώτηση-μνημείο για το λαϊκίστικο ύφος της προς τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γ. Ντάισελμπλυομ, ο Βίλντερς και άλλοι δύο βουλευτές του κόμματός του υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα εξαπατά την Ευρώπη.

Η ερώτηση έγινε ενόψει της εκταμίευσης της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως αποφάσισε το Eurogroup.

«Συμμερίζεστε την άποψη που λέει ότι δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε σουβλάκι και ούζο και στη συνέχεια να ζητάτε κοινωνικά επιδόματα;

Αν ναι, πότε σκοπεύετε να πείτε στους Έλληνες ότι δεν θα ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτησή τους; Αν όχι, πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό στους Ολλανδούς, οι οποίοι μόλις και μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα;

Σκοπεύετε να καταστήσετε σαφές προς την Ελλάδα ότι η Ολλανδία δεν θα πληρώσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτό το πηγάδι δίχως πάτο;».

Βίλντερς: Οι Ελληνες ξοδεύουν τα χρήματα σε ούζο και σουβλάκι! [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Σκληρή αντίδραση των ΑΝΕΛ

Στις δηλώσεις του Ολλανδού πολιτικού αντέδρασαν οι ΑΝΕΛ. Με ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου Μανταλένας Παπαδοπούλου στην οποία χαρακτηρίζει «ρατσιστικό κρεσέντο» όσα είπε ο Βίλντερς κατά των ελλήνων, ενώ με την ευκαιρία κατηγορεί και τους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επειδή όπως ισχυρίζεται, αυτοί άνοιξαν τον δρόμο για τέτοια σχόλια.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ:

«Προκλητικό, απαράδεκτο και ποταπό το άκρως ρατσιστικό κρεσέντο του γνωστού για τα ακροδεξιά φρονήματά του Ολλανδού πολιτικού, Γκέερτ Βίλντερς, εναντίον των Ελλήνων, ότι «δεν θα πρέπει να ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτηση τους ενώ ξοδεύουν τα χρήματα σε σουβλάκι και ούζο»!

Οι απόψεις του Βίλντερς για τους Έλληνες, που τα τελευταία χρόνια υφίστανται τεράστιες θυσίες είναι επιεικώς άθλιες και κατάπτυστες.

Ο σεσημασμένος Ολλανδός ακροδεξιός ακολούθησε δυστυχώς τα βήματα του Γ. Παπανδρέου και του υπουργού του, Γ. Παπακωνσταντίνου, που επτά χρόνια νωρίτερα λοιδορούσαν διεθνώς με παρόμοια φρασεολογία την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και σήμερα έχουν το θράσος να παριστάνουν και τους τιμητές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ