Οικονομικό Επιμελητήριο: Ταλαιπωρία με τα ανασφάλιστα -Προτείνει αναλογικό και σε δόσεις πρόστιμο - iefimerida.gr

Οικονομικό Επιμελητήριο: Ταλαιπωρία με τα ανασφάλιστα -Προτείνει αναλογικό και σε δόσεις πρόστιμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι λυπηρό που για ακόμα μια φορά, σε αυτή τη χώρα, μια διαδικασία συμμόρφωσης και αποκατάστασης της δικαιοσύνης, καταλήγει στην απόλυτη ταλαιπωρία και σε άδικα μέτρα για τους πολίτες, αναφέρει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει με τα ανασφάλιστα οχήματα.

Πέραν του χάους, που έχει προκληθεί με το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, από το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του Δημοσίου δεν είναι online συνδεδεμένες μεταξύ τους και από την καθυστερημένη επικαιροποίηση των λιστών, είναι άμεσης προτεραιότητας οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, σε ό,τι αφορά το πρόστιμο των 250 ευρώ σημειώνει και προτείνει:

  • Πρώτον, το πρόστιμο να είναι αναλογικό, εξαρτώμενο από την περίοδο, που το όχημα έχει μείνει ανασφάλιστο.
  • Δεύτερον, να δίνεται η δυνατότητα στον παραβάτη να καταβάλει το πρόστιμο έως και σε 3 δόσεις.

«Είναι αυτονόητο ότι δεν νοείται να κυκλοφορεί όχημα στην Ελλάδα, που να μην είναι ασφαλισμένο» υπογραμμίζει ο κ. Κόλλιας, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να μη λαμβάνεται υπόψη η πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και κατάσταση της πλειονότητας των νοικοκυριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ