Μέχρι και οι καμήλες του Κατάρ «πλήρωσαν» την κρίση στον Κόλπο -Εδιωξαν χιλιάδες από βοσκοτόπια στη Σ. Αραβία - iefimerida.gr

Μέχρι και οι καμήλες του Κατάρ «πλήρωσαν» την κρίση στον Κόλπο -Εδιωξαν χιλιάδες από βοσκοτόπια στη Σ. Αραβία

Φωτογραφία αρχείου: AP/ B.K. Banagsh
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε τα πρόβατα και οι καμήλες του Κατάρ δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από την κρίση που έχει ξεσπάσει στον Κόλπο.

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε ότι όλα τα ζώα που ανήκουν σε πολίτες του Κατάρ θα πρέπει να φύγουν από τα βοσκοτόπια της. Αξιωματούχοι του Κατάρ, τους οποίους επικαλείται το BBC, ανέφεραν ότι περίπου 15.000 καμήλες και 10.000 πρόβατα έχουν ήδη περάσει τα σύνορα.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, κατασκευάστηκε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο, με νερό και ζωοτροφή, στο Κατάρ, μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι. Πολλοί πολίτες της χώρας έχουν τα κοπάδια τους στη Σαουδική Αραβία, επειδή το Κατάρ δεν διαθέτει αρκετά βοσκοτόπια, σημειώνει το BBC.

Στις αρχές Ιουνίου, η Σαουδική Αραβία και πολλά ακόμη κράτη της περιοχής διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας τη χώρα ότι υποστηρίζει τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κατάρ καμήλες Σαουδική Αραβία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ