Ο Ελληνας που απείλησε το παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων στο μήκος -Εκπληκτικό άλμα στα 8,30 μ. από τον Τεντόγλου - iefimerida.gr

Ο Ελληνας που απείλησε το παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων στο μήκος -Εκπληκτικό άλμα στα 8,30 μ. από τον Τεντόγλου

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη διοργάνωση που έπεσε και τυπικά η αυλαία στην καριέρα του Λούη Τσάτουμα, ο Μίλτος Τεντόγλου φρόντισε να δείξει ότι μπορεί να γράψει τη δική του ιστορία στο μήκος.

Το σαββατοκύριακο διεξήχθη στην Πάτρα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, διοργάνωση κατά την οποία τιμήθηκε ο Τσάτουμας για την πολύχρονη προσφορά του στο άθλημα. Μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή, ο Τεντόγλου έφτασε μία ανάσα από το παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων στο αγώνισμα.

Ο νεαρός αθλητής προσγειώθηκε στα 8,30 μ., μόλις πέντε εκατοστά κάτω από το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας που έχει ο Σεργκέι Μοργκούνοφ από το 2012. Παράλληλα, με αυτό το εντυπωσιακό άλμα, ο Τεντόγλου έγινε ο καλύτερος αθλητής στην Ευρώπη φέτος στο μήκος, σε επίπεδο Ανδρών, ενώ πλέον είναι στην τρίτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους όλων των εποχών, στην κατηγορία των Εφήβων. Και βέβαια το 8,30 μ. που πέτυχε αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας του.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση έπαιξε όμως και η Κατερίνα Στεφανίδη. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης πέρασε τα 4,81 μ. και κέρδισε το επί κοντώ, συνεχίζοντας τα ψηλά άλματα, ενώ δοκίμασε στη συνέχεια και δέκα εκατοστά ψηλότερα, για να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ, κάτι που δεν κατάφερε.

Από τις εμφανίσεις που ξεχώρισαν ήταν όμως και εκείνη του Λυκούργου Τσάκωνα. Τερμάτισε σε 10.18 στα 100 μ., για να πετύχει την καλύτερη επίδοση σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ την Κυριακή κέρδισε και στα 200 μ. με 20.26 (άνεμος +2,5 μ./δ.).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ